"Няма нищо необичайно в това, че ваксината на „Модерна” все

...
"Няма нищо необичайно в това, че ваксината на „Модерна” все
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Това, че ваксината на "Модерна" още не е одобрена показва, че... ВИДЕО

"Няма нищо извънредно в това, че имунизацията на „ Модерна” към момента не е утвърдена. Това демонстрира сигурността на европейското законодателство и това че европейският регулатор се грижи за здравето и сигурността на жителите в Европейски Съюз. Дискусиите не престават и през днешния ден се чакат нови срещи в другите работни групи и съвещания с компанията производител са в допълнение уточняване на последните детайли”.

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по Нова тв професор Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.

По думите му забавянето на утвърждението на имунизацията не е обвързвано с нейната сигурност, а с елементи касаещи броя на дозите във всеки флакон. „ Няма нищо притеснително в данните, които показа „ Модерна” за имунизацията си”, безапелационен е проф. Гетов.

“Всяко лекарство може да има нежелани странични реакции, в това число и лекарства, които се употребяват от години”, уточни той и добави:

„ По особено за имунизацията на Pfizer и BioNTech най-притеснителното е по този начин наречената реакция на свръхчувствителност. До момента има имунизирани близо 2 милиона души по света, а алергичните реакции са единствено две”.

„ В България имаме едвам четири случая на реакция към имунизацията, само че те не са свързани с алергии. Има сигнал за сензитивност на мястото на обождането, нараснала температура и леко зашеметяване. Сами разбирате, че някои хора са по-чувствителни към акта на самото инжектиране и при типа на иглата и спринцовката, и поради обстановката, в която са сложени могат да получат замайване”, безапелационен е проф. Гетов.

Той акцентира, че досега данни за умряли след имунизацията няма, опровергавайки новините за жертви на имунизацията, появили се през последните дни в медийното пространство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР