Няма наши сънародници, заразени с коронавирус в кланиците в Косфелд,

...
Няма наши сънародници, заразени с коронавирус в кланиците в Косфелд,
Коментари Харесай

Антоанета Байчева, генерален консул във Франкфурт на Майн: Няма заразени българи, потърсили помощ от нас

Няма наши сънародници, инфектирани с ковид в кланиците в Косфелд, които да са потърсили помощ от българската легация в Германия, съобщи във включване в БТВ „ Тази заран " генералният консул на България във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева. Не е подавана и информация от немските управляващи за инфектирани българи в тези предприятия, само че те не са длъжни да осведомят нашите дипломати, в случай че нашите сънародници не изискат това, добави Байчева. Според нея обаче измежду инфектираните служащи сигурно има и българи, защото чиновниците в тези предприятия са главно от нашата страна и северната ни съседка Румъния.

Проблемът с изискванията, при които живеят тези служащи и са причина за разпространяването на болестта, е остарял и се дискутира от дълго време в медиите, само че не би трябвало да се преглежда едностранно, съобщи Байчева и означи, че много постоянно тези служащи не се наемат директно от предприятията, а от компании подизпълнители, които се грижат за тяхното настаняване.

Българското консулство във Франкфурт на Майн работи, само че сънародниците ни би трябвало да се записват по телефона за посещаване, с цел да се обезпечат нужните ограничения и отдалеченост, а при посещаване е неотложно носенето на маска и ръкавици. Не желаеме да станем център на разпространяване на болест, сподели Байчева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР