Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова

...
Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова
Коментари Харесай

Радев: Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие

" Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие, по тази причина няма условия за моя аудиенция в Париж при президента Макрон, желая да видя действителни резултати, правя оценка ангажираността и напъните на нашите европейски сътрудници. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание би трябвало да уточня, че последната инстанция постоянно е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми ", съобщи пред публицисти в Пловдив президентът Румен Радев. Той разясни, че следи деликатно позициите на партиите.

Той разяснява и идната актуализация на бюджета: " Много страни към този момент си актуализираха бюджета, в случай че няма сигурност не можем да приказваме за стопанска система, обучение, просвета и просвета ".

Според него бежанците са се оказали мъчителна тематика. Румен Радев акцентира, че политиката на българската страна би трябвало да бъде деликатна и непрекъсната по тематиката. " В началото главният приоритет беше да ги интегрираме, а в този момент ние го задраскваме ", добави Румен Радев.

Относно американските изтребители, пристигнали в България, президентът посочи: „ Присъствието на нашите сътрудници тук е скъпо освен за по-голямата ни сигурност, само че и тъй като с тях организираме взаимни учения. В тях научаваме доста и обменяме разнообразни тактики. Това би трябвало да се прави оценка и да се подкрепя”, разяснява Радев.

Заедно с проекта за въвеждане на еврото, би трябвало да върви проект за неутрализация на евентуални отрицателни последици, за повишение на приходите, за подсилване на конкурентоспособността, разяснява президентъt. „ Ако има несъответстващи решения, те не се заплащат от тези, които ги вземат, а от гражданите”, акцентира още той.

„ Пълноценната ни европейска интеграция е стратегическа цел за България. Трябва да е ясно, че ние, с подписването на контракт за участие в Европейския съюз, на процедура одобряваме тази цел и тя е заложена в нашето членство”, означи президентът.

Радев добави, че решенията не би трябвало да предхождат задълбочения разбор, оценката на риска и пълноценната осведомителна акция. „ Трябва да има ясна идентификация на рисковете”, разяснява Радев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1065272797413433/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР