Няма направени законодателни промени с цел отнемане на деца и

...
Няма направени законодателни промени с цел отнемане на деца и
Коментари Харесай

Петков: Няма направени законодателни промени с цел отнемане на деца

Няма направени законодателни промени за лишаване на деца и никой не е имал желание да прави такива. Направените промени в някои закони са за попречване на изоставянето на деца. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, който даде брифинг по отношение на направените промени в законодателството, свързани със системата за протекция на детето. Изявлението му е по отношение на това, че откакто изрично от страна на министър Петков, както и на премиера Бойко Борисов беше декларирано, че не се работи по плана на тактика за детето, в общественото пространство се появиха тези, че през законодателството към този момент са направени промени, които да прокарват някои положения в плана.

" Законодателството в региона на закрилата на детето почива на разбирането, че отговорността за възпитанието и развъждането на децата е на техните родители и страната има ролята да подкрепя родителите в осъществяване на това обвързване ", означи министър Бисер Петков.
Действащата рамка не се отклонява от това състояние и не дава спомагателни права на обществените служащи да се намесват в фамилията, уточни Бисер Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР