Няма място за паника. Имаме необходимия брой болнични легла. Това

...
Няма място за паника. Имаме необходимия брой болнични легла. Това
Коментари Харесай

Шест болници отказаха прием на пациент с COVID-19

" Няма място за суматоха. Имаме нужния брой болнични кревати ". Това съобщи преди дни здравният министър доктор Стойчо Кацаров. Дали това е по този начин и стигат ли леглата в столичните лечебни заведения - ревизира екипът на Нова телевизия.

Екипът на малкия екран потегля от най-голямата незабавна болница у нас - " Пирогов ". За задачата следи със скрита камера идващите коли за спешна помощ, с цел да види ще има ли такива, които не оставят пациентите си в болничното заведение.

В колата за спешна помощ е жена на към 70 години с ковид, на О2, в тежко положение. Тази кола за спешна помощ потегля без пациентът да е приет в болница. Екипът на малкия екран потегля след нея. Първо стига до ВМА, където следва отвод за банкет.

След това маршрутът на колата за спешна помощ минава през Александровска болница, Инфекциозна болница, " Токуда " и " Софиямед ". Никъде не одобряват пациентката. Следващата спирка е столичната Окръжна болница. Там пациентката е свалена и приета в болница. Равносметката от инспекцията - 6 лечебни заведения отхвърлиха банкет, а седмата хоспитализира пациента. Това лиши близо 3 часа на незабавните медици.

Дали случилото се е изключение или ежедневие - подобен въпрос е задал екипът на малкия екран на Спешна помощ. От там са дали отговор, че незабавните медици работят на ръба на опциите си. Ситуацията обаче е напрегната и се трансформира с минути.

От лечебните заведения, които са отказали приема, също са декларирали, че обстановката е динамична и отвод на банкет на болен може да се случи единствено при липса на свободни кревати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР