"Няма място за паника, че заразата от коронавируса се връща

...
"Няма място за паника, че заразата от коронавируса се връща
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров пред novini.bg: Ако искаме да сме наплашени, ще продължим да се страхуваме

"Няма място за суматоха, че болестта от ковид се връща като втора вълна. В момента има инфектирани, само че няма заболели. А инфектираните се откриват, тъй като не престават да се търсят ". Това разяснява пред медията ни експертът по инфекциозни заболявания доц.Атанас Мангъров.



Колко от оповестените като инфектирани са в болница? На множеството места - нито един.

Те имат признаци на болки в гърлото и сополи. Има разлика сред хора, които са инфектирани и болните. болтните са доста малко. Като стартират да се вършат повече проби, се откриват и повече инфектирани. Прави усещане, че в последно време покосените от вируса се откриват в всякакви затънтени села и градчета, само че в София, Пловдив и Варна има доста малко такива случаи. Всъщност никой не знае къде по какъв брой проби се вършат и на какъв принцип се дефинира кой да бъде проучен и кой не.

Починалият 41-годишен мъж от къмпинга не се знае от какво още е страдал

и какви заболявания е имал. Освен това не е единственият на тази възраст, който ненадейно си отива. Всеки ден в страната умират по 300 души от разнообразни заболявания и напреднала възраст, т.е. всяка година умират по 110 000 души. През последните месеци няма увеличение на смъртността. Заразени има на всички места, освен у нас. Но тези, които са заболели и са в интензивните браншове не са повече от нормалното. Ако обаче ние желаеме да сме наплашени, ще продължим да се опасяваме от Ковид19 и толкова.

Фелдшерът в Каолиново си е правил работата

и би трябвало да бъде окуражителен. За разлика от доста доктори, които се скриха и лекуваха по телефона, този човек е преглеждал своите пациенти по този начин както би трябвало - с чайче и аспиринче, а не с по два-три антибиотика, както се прави в някои лечебни заведения. Този вирус не се лекува с антибиотици. Но, в случай че направи вторични бактериални затруднения, тогава се ползват и това се прави в края, а не при започване на заболяването.
Ако вирусът не изчезне, той ще продължи да се върти до тогава до момента в който не сътвори имунитет измежду популацията. Всичките тези ограничавания - да се затворим у дома, да спре превоза и така нататък, не водят до нищо дейно и в този момент виждаме резултатите. Щом ограниченията се вдигнат, всичко стартира изначало. Това, което вършим в този момент, е това, което трябваше да бъде направено през март, когато всичко стартира. Така ще завърша с откъс от "Приключенията на положителния боец Швейк " на Ярослав Хашек: "Войната се развиваше добре, до момента в който не се намеси Генералният щаб. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР