Няма място за балакски сметки в медицината. Аз съм пациент

...
Няма място за балакски сметки в медицината. Аз съм пациент
Коментари Харесай

Нана Гладуиш: Няма място за бакалски сметки в медицината

Няма място за балакски сметки в медицината. Аз съм пациент с онкологично заболяване. В началото съм приемала едни медикаменти. Сега, откакто заболяването се върна, одобрявам други. Това съобщи пред Нова телевизия водещата Нана Гладуиш във връзка полемиката към новите медикаменти за онконолните.
През 2018 година пари за най-новите, одеве позволени за приложимост лечения и медикаменти за пациентите у нас няма да има. Решението беше противоречиво, беше атакувано от специалисти, от пациентски организации, от опозицията, беше наричано геноцид, беше обект на закани, че ще бъде изпратено в Конституционния съд, тъй като нарушава главно право - на достъп до качествено лекуване. Все отново то стана факт с новия бюджет.

По думите й доста от пациентите с онкологични болести стават резистентни към медикаменти, които взима дълго време.

„ Писна ми страната да гледат на мен като някакъв модел нов автомобил, който харчи доста. Не мога да се преценявам непрестанно какъв брой разходвам на държавата”, съобщи Нана.

„ Налагат тази възбрана, тъй като не могат да наложат ефикасен надзор върху харченето. Има доста разновидности за контрол”, добави водещата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР