Няма как и тази сутрин да пропуснем Брекзит - темата,

...
Няма как и тази сутрин да пропуснем Брекзит - темата,
Коментари Харесай

Защо френски производители се страхуват, че Брекзит ще съсипе бизнеса им?

Няма по какъв начин и тази заран да пропуснем Брекзит - тематиката, която вълнува цяла Европа през цялата седмица. Този път ще се разходим не до Англия, а до Франция, където производители на шампанско се тормозят, че бракоразвод сред Лондон и Брюксел, може да се окаже гибелен за техния бизнес.

Неясното бъдеще, което следва при предстоящата разлъка сред Англия и Европейски Съюз, неизбежно тревожи и всички, които търгуват с Острова.

Шарл и брат му към този момент 25 години създават шампанско. 80% от пенливата напитка изнасят оттатък Ламанша, а в случай че се стигне до бракоразвод, без конкретизирани търговски връзки, най-тежко ще пострадат дребните производители.

Шарл Фурне, производител на шампанско: Имаме дребен фамилен бизнес, а голяма част от феновете на нашето шампанско са британци. За нас те са значими клиенти и не желаеме да ги губим.
Англия е най-големия вносител на шампанско в Европейски Съюз. Само за 2017-а година, на острова са продадени 27 милиона бутилки. Честите промени в курса на паунда и разтърсената английска стопанска система, могат в последна сметка да откажат британците от френското шампанско, в случай че то се окаже прекомерно скъпо за тях.

Производителите се притесняват и че тогава, когато пазарът към този момент не предстои на европейски регулации, английски компании може да злоупотребят с термина " шампанско " и да продават свои артикули, под формата на достоверната френска напитка.

Тибалт льо Майо, ръководител на френската камара на винопроизводителите: Шампан - това е район във Франция, това е емблема на страната ни и всички знаят, че единствено тук се прави шампанско. Това не е какво да е пенливо вино, а доста специфичен артикул, който не може да бъде създаден на никое място другаде.
Колкото до английските фенове на пенливата напитка - те имат минимум 3 месеца, в които да не престават да се любуват на чаша френско шампанско, освен това на налична цена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР