Няма как ГЕРБ да имат претенции да участват във властта,

...
Няма как ГЕРБ да имат претенции да участват във властта,
Коментари Харесай

Борис Бонев: Няма как ГЕРБ да имат претенции да участват във властта

Няма по какъв начин ГЕРБ да имат искания да вземат участие във властта, разяснява водачът на " Спаси София "

Сглобка в София с присъединяване на " Спаси София " няма да има. Това съобщи в предаването " (О)позиция " на " СЕГА " водачът на " Спаси София " Борис Бонев, който е съдружен сътрудник на ПП/ДБ в идващия Столичен общински съвет. В него групата ПП/ДБ/СС ще е от 23 съветници от общо 61 индивида в СОС. Според Бонев настроенията и измежду останалите общински съветници в обединението са да не се договаря с ГЕРБ, които ще имат 14 души. " Няма по какъв начин едно безконтролно решение, каквото би било София да се ръководи в коалиция с ГЕРБ по модела в Народното събрание, да се показа като национално отговорно решение. Ние сме в София, изборите бяха в София. Всички доста добре разбираме за какво ГЕРБ изгубиха толкоз тежко изборите в този град. Няма по какъв начин тези, които са тотално делегитимирани от самите хора, да могат да имат искания да вземат участие във властта. Тази партия би трябвало да си почине от ръководството и това го споделиха софиянци, освен това на два тура. Но това не значи, че техни оферти ще бъдат отхвърляни, единствено тъй като идват от ГЕРБ, както правеха самите те през последните 4 години ", разяснява Бонев.

Той даде да се разбере още, че групата на ПП/ДБ и " Спаси София " няма да търси един съдружен сътрудник, с който да ръководи през идващите 4 година, а повече ще се разчита на тематични болшинства. Бонев разясни, че към този момент са почнали диалози с останалите обединения в новия общински съвет. " Те обаче няма да са: на ти този пост, дай оня пост. Изготвили сме деликатен разбор на стратегиите на бъдещите ни сътрудници в СОС, или най-малко на тези, които имаха такива. Маркирали сме тематиките, за които повече от една група са декларирали, че ще се борят да се осъществят. Не мислим за съдружно съглашение с някоя друга групировка и оттук-нататък всичко да би трябвало да бъде утвърдено от двете страни ", съобщи Бонев

Според него не е абсурд това, че на балотажа претендентите за районни кметове на ПП/ДБ и " Спаси София " са победили с огромна преднина съперниците си по места, а на централно равнище Васил Терзиев едвам е победил Ваня Григорова с по-малко от 5 000 гласа. Бонев разяснява, че конфликтът по региони е бил с досегашните кметове от ГЕРБ и че в кварталите отвращението от ръководството на партията на Бойко Борисов е довело до по-категорични резултати, до момента в който борбата за София е била с представителя на Българска социалистическа партия. " И двамата претенденти не носеха отговорност за негативите от 18-годишното ръководство на ГЕРБ и е обикновено това да докара до по-балансиран резултат сред тях ", заключи Бонев.

Той предизвести, че следва проверка на ръководството на ГЕРБ. " Нека никой да не си мисли, че ще махнем с ръка, ще забравим тези 18 години, ще отворим нова страница и няма да гледаме обратно. Няма по какъв начин да отвориш нова страница, в случай че не знаеш на какво стъпваш. Всяко доказателство за корупция, спекулация, нагласена социална поръчка ще бъде изпратено в прокуратурата ", съобщи ръководителят на " Спаси София ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР