Няма как да сте пропуснали трогателната история на 6-годишния Бриджър

...
Няма как да сте пропуснали трогателната история на 6-годишния Бриджър
Коментари Харесай

Категория "Бриджър": Как малък герой вдъхнови промяна в бокса?

Няма по какъв начин да сте пропуснали трогателната история на 6-годишния Бриджър Уокър! През юли 2020 година дребният храбрец от щата Уайоминг не се поколеба да избави своята сестричка, която беше нападната от куче. В разследване на достойната си постъпка Бриджър получи близо 90 шева по лицето и врата. И милиони поздравления и известия, с които холивудски звезди и елементарни хора показаха възхищението си от дейностите му.

Но историята на Бриджър не свършва до тук! Най-голяма чест за малчугана му оказаха от Световния боксов съвет (WBC). Една от най-важните боксови организации в света разгласи, че основава нова категория, която ще носи името " Бриджър ".

В нея ще могат да се боксират всички с тегло сред 90,72 кг и 101,6 кг. До в този момент те попадаха в по-горната тежка категория и не влизаха в по-долната полутежка (от 79,38 кг до 90,72 кг).
View this post on Instagram

A post shared by (@nicolenoelwalker) on Sep 2, 2020 at 1:24pm PDT

Инициативата за учредяване на нова категория идва от.

" Решихме да основем нова категория, въодушевени от този воин, който единствено на 6 години избави живота на сестра си. Преди 10 години взехме решение да вдигнем горната граница на полутежката категория от 86 кг на 90,72 кг, взимайки поради впечатляващия метод, по който боксьорите качват килограми. Най-високата категория - тежката, значи и най-голяма популярност. Световният първенец в нея по традиция е апетитен за най-важния боксьор, за несломим, за гладиатор ", изясни той.
View this post on Instagram

A post shared by (@nicolenoelwalker) on Aug 27, 2020 at 9:53am PDT

" За това взехме решение да основем тази категория " Бриджър ". Тя е нужна, тъй като обгръща огромен брой боксьори. Името ѝ е въодушевено от този дребен воин Бръджър Уокър ", добави Сюлейман.

Това е 18-ата категория на организацията. Предстои да се дефинира първенецът, като за задачата един против различен ще се изправят едни от най-изявените боксьори, които влизат в тези килограми. От организацията са си определили 6-месечен интервал това да се случи.
View this post on Instagram

A post shared by (@nicolenoelwalker) on Aug 6, 2020 at 8:18am PDT

Кой са любимците за продобиване на новия пояс? Според боксовите експерти, огромни шансове да завоюват купата имат Дионтей Уайлдър (42 победи, 1 загуба) и Олександър Усик (18 победи, 0 загуби).

Американецът за последно се боксира с Тайсън Фюри през февруари 2020 година, като загуби купата в тежка категория на WBC. На кантара преди борбата той сподели резултат от 96,3 кг.

Усик пък за последно се изправи против Дерек Чисора и победи по точки. Това беше негов втори мач при най-тежките. В полутежка категория украинецът беше безспорен международен първенец, а преди последната му среща тежестта му беше 98,4 кг.
View this post on Instagram

A post shared by (@nicolenoelwalker) on Jul 21, 2020 at 8:32pm PDT

Всъщност поясът към този момент има собственик и той никак не е неочакван. Щом историята със смелия Бриджър се разчу, от организацията взеха решение да му подарят шампионски колан, с който го оповестиха за международен първенец и най-смелия мъж на планетата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР