Няма извънредни ситуации на територията на страната, вследствие на обилните

...
Няма извънредни ситуации на територията на страната, вследствие на обилните
Коментари Харесай

Комисар Николов за ситуацията в страната: Златоград, Крумовград и Елхово да повишат своята готовност


Няма изключителни обстановки на територията на страната, в резултат на изобилните превалявания. Това сподели гл. комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”, на брифинг по отношение на изобилните превалявания, осведоми "Фокус ".

„ Каква беше обстановката през днешния ден – значителни превалявания. Прогнозата се сбъдна. Тези превалявания, дружно с интензивното снеготопене, провокираха усложняване на ситуацията. За наслада на никое място не можем да кажем, че има сериозна обстановка. Извънредна обстановка на територията на страната “, заяви гл. комисар Николов.

Той посочи, че на територията на областите Благоевград, Кюстендил и Перник има спорадични излизания на по-малките реки, които обаче не съставляват заплаха за популацията и имуществото на хората.

„ В Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали на никое място няма регистрирани катастрофи. Разпореденото наблюдаване на сериозните точки и язовирните стени продължава и през нощта. Стриктно се следи за осъществяването му “, изясни още гл. комисар Николов.
„ Предвид прогнозите ще дадем инструкции за няколко общини да покачат своята подготвеност - Златоград, Крумовград, Елхово “, добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР