Няма формална пречка служебният кабинет да предложи нов комисар, може

...
Няма формална пречка служебният кабинет да предложи нов комисар, може
Коментари Харесай

Меглена Кунева предупреди: Да не се чака много за нов еврокомисар

Няма официална спънка служебният кабинет да предложи нов комисар, може да се изчака, само че не доста, тъй като последната година на комисията е най-важна. Това разяснява пред Българска национална телевизия юристът и някогашен еврокомисар Меглена Кунева във връзка оставката на Мария Габриел от Европейска комисия.

Това е все едно да няма министър и това да продължава дълго. Комисарят няма заместител, по тази причина е значимо България да има нов комисар, сподели Кунева. Според нея страната би трябвало да излезе с предложение до комисията. Напомни, че Ирландия към този момент е имала подобен проблем и шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изиска от тамошното държавно управление да се предложат двама комисари, а тя сама да избере от тях.

Това ще бъде и с България. Предполагам, че сондажи за нов еврокомисар към този момент са били направени, когато госпожа Габриел е подала оставка, сподели Кунева.

Г-жа Габриел има прелестен сектор, огромни са вероятностите за развиване. Тя трябваше да регистрира какво е свършила, само че когато страната ти има потребност от теб, би трябвало да откликнеш. Така че две неща ще загубим – доклада на госпожа Габриел, който щеше да е доста прекрасен. Той в този момент е разграничен сред двама комисари. А новият български може и да не поеме същите ресори като нея, добави тя.

Етикети: Мария ГабриелМеглена Кунева
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР