Няма феномен двама главни прокурори“. Получи се неприятна интрига, защото

...
Няма феномен двама главни прокурори“. Получи се неприятна интрига, защото
Коментари Харесай

Адв. Петър Славов: Бързият избор на Сарафов е изключително скандален

Няма феномен „ двама основни прокурори “. Получи се неприятна конспирация, тъй като президентът разгласи още четвъртък желанието си да подпише указа за отстраняването, само че това не се случи. Не знам дали поради механически аргументи се случи това закъснение, или поради други претекстове, само че виждате напрежението, което сътвори. Това разяснява в ефира на Nova News адв. Петър Славов, някогашен народен представител в 43-то Народно събрание от Реформаторския блок.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 486
Според него бързият избор на Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. за и.д. основен прокурор и освобождението на заместниците на е „ извънредно скандално “. „ Не мисля, че би трябвало да се учудваме, че хората във Висш съдебен съвет, забъркали кашата, включително избирайки Гешев, не престават да остават правилни на себе си и да забъркват нови каши. Учудвам се, че самодейността им беше оставена. Новият правосъден министър можеше да свика изключително съвещание и този проблем да не стои сега. “

„ Правосъдният министър, с изключение на да свика съвещание, не виждам за какво не нападна решението на прокурорската гилдия в съда. Влиза се в предпазен механизъм, а трябваше самодейността да е в мандатоносителя. Трябваше да предложат претендент за и.д. основен прокурор “, счита той.

На въпрос дали Сарафов ще оттекли настояването за имунитетите, той съобщи: „ Напълно е допустимо да предприеме такива дейности. Интересно е каква ще му е позицията. Даже президентът през днешния ден го прикани бързо да реши. Той дотолкоз е обвързван със свадите и напреженията обаче, че чисто морално най-логичното е той самичък да се отдръпна от тази позиция и въпросът да се се реши по неуронващ престижа на правосъдната власт метод. “

„ Важно е текстовете да са на масата от началото, а след това да има устойчиво болшинство. Говори се за болшинство, а внезапно Движение за права и свободи идва с план за Конституция, който обаче не е добър, само че е единственият. Само това ли е казусът на конституцията – основният прокурор и прокуратурата? “, попита той.

„ Как ще се споделя партията на Гешев – „ Главна каскетура “, шегувахме се. Не чакам да има кой знае каква поддръжка това, което той ще прави “, разяснява още той.

„ Едни прокурор приказва с делата си – какъв брой време мина от случая с КТБ? Това чуване на Цветан Василев можеше да се случи онлайн, същото и с Васил Божков от Дубай. Мисля, че каквото и да каже Гешев, може да е забавно и занимателно, само че няма да породи правни последствия. Може би ще натрупа рейтинг, ще забележим “, добави още юристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР