Полската армия разширява програмата си за доброволно военно обучение за

...
Полската армия разширява програмата си за доброволно военно обучение за
Коментари Харесай

Полската армия разширява програмата си за военно обучение за граждани на страната през лятото

Полската войска уголемява програмата си за непринудено военно образование за жители на страната, като вкарва летни лагери, пробвайки се да набере военнослужещи на ненапълно работно време в миг на неустановеност след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция,цитирайки  ДПА.

Министерството на защитата във Варшава разгласи, че за първи път това лято ще започва програмата " Ваканция с армията ". Мъже и дами на възраст сред 18 и 35 години с полско поданство могат да се запишат за продължаващо 27 дни главно военно образование в една от 70-те военни бази в Полша, като получат възнаграждение, равностойно на към 1520 $.

Предложението е ориентирано най-вече към завършващите приблизително обучение младежи, само че също по този начин и към студенти и хора, които търсят работа през ваканцията, се споделя в известието на министерството, което добавя, че в този случай военната работа може да бъде опция на сезонната работа.

Обучението ще включва пукотевица, ориентировка в полеви условия, водене на непосредствен пердах, боравене с радиотехника, както и ръководство на военни транспортни средства.

Полските жители, които завършат присъединяване си в програмата, могат да продължат да служат като професионални бойци, резервисти или да станат част от доброволните отряди за национална сигурност. Предложението на министерството на защитата е продължение на еднодневните курсове за жители " Тренирай с армията ", които се оферират в Полша от 2022 година насам и са доста известни.

Полша е един от най-важните военни поддръжници на Украйна и също по този начин всеобщо се въоръжава. Полската войска ще се разрасне доста през идващите години. По данни на министерството на защитата сега въоръжените сили на Полша наброяват 191 500 мъже и дами. Тази цифра ще нарасне до 300 000 души, в това число силите на националната защита.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР