Няма да вдигнем бялото знаме пред либерализирането на наркотиците, заяви

...
Няма да вдигнем бялото знаме пред либерализирането на наркотиците, заяви
Коментари Харесай

Лавров се обяви срещу либерализирането на наркотиците

Няма да вдигнем бялото знаме пред либерализирането на опиатите , съобщи на конференция „ Парламентаристи срещу опиатите “ съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.
" Ние не можем да се съгласим с тези, които оферират да се предадем пред натиска на интернационалната наркопрестъпност, да вдигнем бялото знаме и да отворим вратата пред тоталното либерализиране на опиатите. Подобен метод е равностоен на злополука с небивали размери ", сподели съветският външен министър.
Лавров акцентира, че: „ В действителност се трансформира срастването на търговията с опиати с тероризма, който с пари от търговията с опиати укрепва своя гибелен капацитет. Приходите от търговия с опиати подриват интернационалната сигурност и непоклатимост “, счита Лавров.
Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин пък се изрече за унифициране на националните законодателства, що се отнася до битката против разпространението на опиати. Той прикани към основаване на модел на законодателство по този въпрос. Според Володин „ належащо е да бъде осъществен разбор на законодателството, с цел да може в бъдеще да бъдат избягвани обстановки, когато една страна, променяйки своето законодателство, основава затруднения и проблеми в прилежащите страни. Това се отнася преди всичко до либерализирането и легализирането на така наречен леки опиати “.
Володин е на мнение, че би трябвало да бъде създаден общ метод при оформянето на листата с опиатите и психотропните субстанции, рационализиране на стандартите в региона на опазването на здравето . „ Вие знаете, че една страна сама не може да се оправи с тази задача “, акцентира парламентаристът. Той прикани парламентаристите да реагират бързо на новите провокации и на стремглаво изменящата се обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР