Няма да се строи хотел на терена до местността Яворовите

...
Няма да се строи хотел на терена до местността Яворовите
Коментари Харесай

Няма да се строи хотел край Яворовите скали в Поморие

Няма да се строи хотел на терена до местността " Яворовите скали " в Поморие. Това реши Общинският съвет в града. Сесията през днешния ден стартира със скандал сред протестиращи и общинското управление. Казусът с апетитния терен се породи предходната седмица, когато вложители предложиха да построят 15-метров хотел върху бетонната площадка, построена за брегоукрепване.

Поморие

Яворовите скали се намират на крайбрежната алея и са едно от емблематичните места в Поморие.

- Прекрасно място е. Свързваме го с Яворов. Това е най-хубавото място в тази част на града и ще загине. Сградите са си здания, само че не би трябвало да са тук.

Протестиращите упрекват общинската администрация, че е продала терена до Яворовите скали. Според хората планът планува с изключение на изграждане на 15-метров хотел, градинката до паметника на Яворов да стане паркинг.
Кирил Димитров - водач на гражданска самодейност " Спаси Яворовите скали ": " Ние желаеме празненство на закона и всичките нарушаване законови, които е направила общинската администрация да си понесат отговорностите до край. Да се скапе договорката.
Кметът на Поморие Иван Алексиев съобщи, че е изрично срещу и в никакъв случай не е бил склонен на това място да се строи хотел. Според Алексиев продажбата на парцела е почнала още през 1997 година.
Иван Алексиев, кмет на община Поморие: " Проблемът е тръгнал в далечната 1997 година, когато се продава постройката. Защо тази постройка се продава на тези вложители? И за какво като е оценена на 114 хиляди се продава за 20 хиляди лв.? Ако тази постройка 1997 година не беше продадена на тези вложители в този момент нямаше да водим този спор. Те като притежатели имат право да закупят терена, само че той беше доста по- огромен и ние го умалихме и го направихме 600 квадрата. "
След безапелационното решение на Общинският съвет, кметът на Поморие ще издаде и заповед да се забрани градежът върху парцела. Върховната административна прокуратура стартира инспекция на продажбата на терена до " Яворовите скали ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР