Няма да се събират нови такси за сега действащите мостове,

...
Няма да се събират нови такси за сега действащите мостове,
Коментари Харесай

Няма да се събират нови такси за сега действащите мостове, тунели или планински проходи

Няма да се събират нови такси за в този момент настоящите мостове, тунели или планински проходи
След въвеждането на електронната винетка за леките коли и тол системата за тежкотоварните няма да се събират нови такси за в този момент настоящите уреди по републиканската пътна инфраструктура като мостове, тунели или планински проходи.

Министерство на регионалното развитие прави това конкретизиране във връзка постъпилите запитвания по отношение на оповестения за публично разискване план на Наредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища или на части от тях и за прилагане на обособени уреди по републиканските пътища.

С плана не се вкарват нови такси, оповестиха от министерството. Чрез плана подзаконовата нормативна уредба ще бъде приведена в сходство с последните промени в Закона за пътищата.

За прилагане на обособени уреди по републиканските пътища, посочени в лист, признат с решение на Министерския съвет и обнародван в „ Държавен вестник “, могат да се вкарват такси за прилагане. Такава опция има и сега – заплащат се такси да вземем за пример за моста над река Дунав в посока Русе - Гюргево.

Допълнителни такси няма да се начисляват за пътищата, за които ще се заплаща тол такса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР