Няма да се примирим с констатациите и статистиката, че Северозападът

...
Няма да се примирим с констатациите и статистиката, че Северозападът
Коментари Харесай

Румен Радев от Видинско: Няма да се примирим Северозападът да е най-бедният край в ЕС

" Няма да се примирим с констатациите и статистиката, че Северозападът е най-бедният край освен в България, а и в целия Европейски съюз. Напротив, вашият край е богат с история, с обичаи, с решаващо географско състояние, с плодородна земя и най-много с вас, работливи и почтени хора. От нас зависи по какъв начин ще си подредим страната, тъй че този мощен капацитет да бъде оползотворен ". Това съобщи президентът Румен Радев при визитата си във видинското село Покрайна по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан. 
" Важно е в живота обещанията да се съблюдават. Миналата година при откриването на реставрираната видинска синагога дадох обещание да посетя Покрайна и през днешния ден за мен е същинско наслаждение да бъда във вашия гостолюбив край, с цел да почетем дружно един чисто български празник св. Трифон Зарезан ".
С тези думи се обърна президентът към жителите и гостите на село Покрайна.
" В цяла България през днешния ден зарязваме лозята с пожелания и вяра за здраве, изобилие и благополучие. Този празник ни свързва с хилядолетните обичаи на нашите предшественици и вкоренената респект към земята и земеделския труд, към гроздето и виното. Хубавото вино става постепенно с доста труд и доста обич. То изисква старание, постоянност и всеотдайнос " т, сподели още Радев.
Историята ни е научила, че както лозята се отглеждат мъчно и бързо буренясват без грижа за тях, по този начин демокрацията, справедливостта и благоденствието изискват нашите ежедневни старания и неотстъпчивост, счита той. 
По думите на президента обществото чака повече умелост и морал в ръководството, с цел да има опция за работа на всеки, и трудът да подсигурява почтено битие и задоволство.  Радвам се да видя толкоз доста хора на площада и всички вие давате мощен знак, че дружно можем доста повече, да преодолеем всевъзможни провокации и да реализираме всевъзможни цели, посочи в умозаключение президентът.
Президентът бе съпроводен от брачната половинка си Десислава Радева и взе участие в ритуала по зарязване на лозята в лозовите масиви сред селата Гомотарци и Кошава, община Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР