Няма да нарушаваме свободната конкуренция. Няма да се месим в

...
Няма да нарушаваме свободната конкуренция. Няма да се месим в
Коментари Харесай

Със закон за търговията с храни ще се бори спекулата frognews.bg

" Няма да нарушаваме свободната конкуренция. Няма да се месим в търговски връзки. Искаме да затегнем контрола и да има ясни правила. Така че лоялните търговци да работят в естествена конюнктура и считам, че това ще се поддържа от всички играчи на пазара ", уточни Стоянов.

Вчера държавното управление разгласи и различен пакет от ограничения, задачата на който е благодарение на потребителите, да се вкара всекидневен механизъм за наблюдаване и надзор по цялата верига на образуването на цените.

" Над 3 месеца следим цените и методът на образуването им. Не искахме да се хвърляме, без да познаваме обстановката. Запознахме се с образуването им по веригата. Вече има и мотиви за намаляването им - помощите за електричество, по-ниските цени на горивата ", сподели министърът.

Според него в предходните месеци доста от участниците по веригата, формираща цените, са се презастраховали, само че в този момент бизнес средата е по-сигурна и било обикновено те да паднат.

Министър Стоянов чака разбор за облагите на комерсиалните вериги в последните няколко години, тъй като имал данни, че част от тях сега формирали свръхпечалби.

Той уточни, че откакто " Лукойл Нефтохим " придвижи бизнеса си в България и внесе 90 млн. налози в бюджета през декември, през март се чака идната вноска.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР