Няма да има промяна в регламента за плащане на болнични.

...
Няма да има промяна в регламента за плащане на болнични.
Коментари Харесай

Няма промяна в плащането на болничните

Няма да има смяна в регламента за заплащане на болнични . Това разгласи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, който показа бюджета на Държавното публично обезпечаване пред обществените сътрудници в Националния съвет за тристранно съдействие.

 Бойко Борисов хвърля страната да се бори с подправените болнични Обновена
Бойко Борисов хвърля страната да се бори с подправените болнични

Комисии ще ревизират къде и дали се издават подправени болнични

От работодателските организации изрече възражения към регламента. АИКБ, БСК, КРИБ, БТТП отхвърлиха да поддържат бюджета на Държавното публично обезпечаване. Министър Петков уточни, че компенсациите за болнични остават за първите три дни за сметка на работодателя - 70% от междинното на ден заплащане и от 4-тия ден от бюджета на ДОО в размер на 80%.

 Валери Симеонов съпостави бюджета с добре аранжирана пица
Валери Симеонов съпостави бюджета с добре аранжирана пица " Калцоне "

Бюджетът преразпределя това, което работодателите и служащите основават, заключи Горанов

Така в бюджета на ДОО се планува забележителен растеж на приходите от осигурителни вноски в безусловно изражение от 902 млн. лева По думите му това се дължи главно на покачването на размера на осигурителната вноска с 1%, на растежа на междинния застрахователен приход, който също е заложен и нарастването на броя на обезпечените лица. Общият размер на плануваните доходи и получени прехвърляния за 2018 година е 11 067 300 милиарда лева

Планираният растеж на разноските е 691 800. Бисер Петков увери, че разноските нарастват по-малко от приходите. По думите му растежът на разноските се дължи на по-високите разноски за пенсии, който е от порядъка на 500 млн. лева повече и по-високите разноски за краткосрочни компенсации.

Предвидено е преизчисляване на пенсиите от 1-ви юли 2018 година с 3,8% по механизма, който се ползва пенсионната формула увеличение тежестта на година застрахователен стаж в пенсионната формула. Делът на финансирането на бюджета на ДОО от държавния бюджет понижава на 40% поради увеличената осигурителна вноска.

 Протестът на КНСБ желае най-малко 100 лева върху заплатата
Протестът на КНСБ желае най-малко 100 лева върху заплатата

За да върнем българите назад в България

Увеличават се минималните размери на съществени осигурителни заплащания - пенсиите, усилват се паричните компенсации за развъждане на малко дете от 1-2 години нараства на 380 лева от сегашните 340 лева Предлага се и нарастване на минималния размер на компенсацията за безработица на 9 лева на ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР