Няма да има наследяване на нарушенията при продажба на автомобила.

...
Няма да има наследяване на нарушенията при продажба на автомобила.
Коментари Харесай

Председателят на КФН увери, че няма да има наследяване на нарушения при автомобили

Няма да има заместничество на нарушаванията при продажба на автомобила. Това увери ръководителят на Комисията за финансов контрол (КФН) Бойко Атанасов в коментар за системата " бонус-малус " . В изявление за bTV той напомни, че България е единствената страна в Европа, в която към момента няма тази система.
" Предложили сме да се прегледат две скали на системата. При първата канара, която е от 15 класа, бонусът ще пристигна след 5 години. При втората канара, която е от 17 класа, бонусът ще пристигна след 7 години. Трябва да изясним системата. Ще дам образец - от 10 водачи - 80% са положителни, а другите 20% са неприятни. Това значи, че от двамата неприятни водачи би трябвало да вземем, с цел да дадем на другите осем положителни водачи. От двамата ще вземем по 4 лв., с цел да можем да дадем по 1 лев на останалите осем водачи. ", изясни Атанасов.
По думите му " справедливостта идва от това, всеки лидер да носи своята лична отговорност. Трябва да намерим вярното решение, а това може да стане единствено с разговор. Системата би трябвало да е работеща. Има вид " бонус-малус " да влезе първо за леките коли, а след това за тежкотоварните и рейсовете. До 15 януари ще проведем срещи с министерствата, с цел да почистим окончателния вид на системата, с цел да можем да я качим на портала за публично разискване. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР