Няма да има бойкот от страна на румънската държава срещу

...
Няма да има бойкот от страна на румънската държава срещу
Коментари Харесай

Клаус Йоханис отхвърли възможността Румъния да бойкотира Австрия заради Шенген

Няма да има протест от страна на румънската страна против Австрия, съобщи президентът на Румъния Клаус Йоханис. Той разяснява изказванията на Марсел Чолаку, който разгласи, че Румъния ще употребява правото си на несъгласие против Австрия, която желае да ръководи ОССЕ, съобщи " Ромения джърнъл ".

" Този миг, съгласно мен, може да се третира по един метод, с дипломация. Всичко останало е изключено. През последните няколко дни чух безчет отзиви, препоръки и ви споделям доста ясно, че няма да има протест на Австрия от страна на държавните или публичните органи. Така не се подхожда към сходни проблеми ", сподели Клаус Йоханис.

Държавният глава съобщи, че " има доста публични съветници, които основават упования ", свързани с присъединението на Румъния към Шенген, в подтекста на Европейския съвет, който се организира тези дни в Брюксел, отбелязва БНР.

" Ще повдигна въпроса на пленарната сесия на Съвета, само че практическите решения ще бъдат открити на идващия Съвет по правораздаване и вътрешни работи, който ще бъде по-добре квалифициран. Моля ви, не очаквайте, че през днешния ден или на следващия ден ще бъде взето нещо във връзка с присъединението ", сподели президентът.

" Не е добре да имаме такива упования ", сподели той и съобщи, че му се коства " необичайно " " издирването на виновници " за неуспеха на Съвета по правораздаване и вътрешни работи: " Виновниците не могат да бъдат открити в Румъния ".

Румънският държавен глава посочи, че по време на целия развой страната е имала огромна поддръжка: " Европейската комисия ни поддържа доброжелателно, чешкото председателство ни поддържа, тъй че нещата се развиха добре. След това ще имаме шведското председателство и към този момент организирахме диалози с шведския министър-председател ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР