Няма да им се получи на нашите колеги, приятели и

...
Няма да им се получи на нашите колеги, приятели и
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП се държа достойно по време на кризата за избор на председател на НС

Няма да им се получи на нашите сътрудници, другари и съперници постоянно да търсят провинен в Българска социалистическа партия.

Ние в предходната коалиция пред очите на всички играхме ролята на спокоен и професионално държащ се сътрудник. Предупреждавахме ги, само че все пак те направиха избрани неточности във външен проект. В резултат на това и обединението не можа да издържи задоволително дълго. Българска социалистическа партия през тези 3 дни всички видяха, че се държахме почтено. Предложихме и претендент за ръководител на Народно събрание, който дава отговор на всички условия. Но нямаше задоволителна поддръжка по политически аргументи. В последна сметка, с цел да излезем от рецесията намерихме решение, което ни вади от нея и дава опция идващите дни и седмици да се работи по закона за бюджета. Второто направление – поправката и въвеждането на проектозакон, които ще отворят пътя за на средствата по Плана за възобновяване. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Гечев в предаването „ Опорни хора “ по BGonAIR.

“Това, което бе разчетено в пленарна зала е, че нашите сътрудници от Политическа партия бяха решили да употребяват тези 15 минути за трибунка и ПР акция в Народното събрание. Г-н Кирил Петков е бил на тази среща и доста добре е знаел какво е решението. Веднага след въпросната среща госпожа Нинова пристигна и ни срещна с плана на решение, което е препоръчано. Гласувахме в групата безусловно единомислещо, че поддържаме това решение и отидохме в пленарна зала. Нашите сътрудници от някогашната коалиция направиха някои тактически неточности. Примерно ние от Българска социалистическа партия подкрепихме техния претендент при всички гласувания, а когато те го отдръпнаха – някои от тях има съмнения и не поддържаха Кристиан Вигенин при всички гласувания. А сътрудниците от Демократична България, когато беше сериозният ден не гласоподаваха за Кристиан. Българска социалистическа партия единствено помагаше на сътрудниците си в четворната коалиция и работихме за решаването на проблеми, които те сътвориха “, заключи проф. Гечев за напрежението, което бе обвързвано с избора за ръководител на Народното събрание

Румен Гечев е безапелационен, че не можем да хвърлим страната в безпорядък единствено, с цел да се продължава с някакви игри. „ При това държание на сътрудниците от Политическа партия и Демократична България – няма по какъв начин да бъде определен ръководител. Гласуването за ръководител на Народното събрание по никакъв метод не допуска бъдещи обединения “, безапелационен бе социалистът.

По думите му е най-вероятно да се отиде към трети мандат – изключително след гласуването за ръководител на Народното събрание. „ ГЕРБ няма да могат да сформират държавно управление, а Политическа партия нямат нужните гласове. Единият вид е мандат да бъде даден на партията на господин Стефан Янев, а другият реален вид е да бъде даден на Българска социалистическа партия. Но тук право и обвързване на кого да бъде връчен мандатът е на господин Радев. Това би трябвало да бъде държавно управление, което да осъществя бюджета, върху който ще се работи “, уточни националният представител от левицата.

„ Трябва да има постоянно държавно управление, тъй като наклонността за поддържане на относително високи равнища на дълга значи, че едно държавно управление би трябвало да направи по този начин, че парите от дълга да отидат в вложения, както и в гориво за стопанската система, с цел да може тя да бъде в по-добра форма “, сподели в умозаключение проф. Румен Гечев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР