Няма да е снежна Коледа, ще има слънце, но ни

...
Няма да е снежна Коледа, ще има слънце, но ни
Коментари Харесай

Каква Коледа ни чака? Говори проф. Рачев

Няма да е снежна Коледа, ще има слънце, само че ни чакат температури от -7 градуса, заяви климатологът проф. Георги Рачев по БТВ.

" Този петък дъждът в София стартира от рано и ще се опита да го обърне на сняг. Във вторник и сряда в столицата ще е най-студено. Следващите дни от север и североизток в България ще нахлува леден фронт. През уикенда ще има снеговалеж, който ще продължи и в понеделник в Североизточна България ", означи климатологът.

" Има разминаване сред американските и европейските им сътрудници в прогнозите за времето поради въвеждане на нова система зад океана, само че евентуално във вторник ще имаме консенсусно виждане за времето в края на декември. Според америкнаците на 27 и 28 декември ще вали дъжд ", сподели проф. Рачев.

По думите му, изискванията са съвършени за начало на ски сезона. Има огромна снежна завивка в планините, като на Безбог тя доближава 2 метра. " Не си припомням 15 години обратно с подобен летящ старт да стартира сезона ", разяснява Рачев.

Климатологът обаче предизвести скиорите и сноубордистите, че в този момент е времето на така наречен прашни лавини, защото снежната завивка не е слегнала и би трябвало да са изключително деликатни, изключително в случай че са фрирайдъри и карат отвън пистите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР