Няма човек, който в гардероба си да няма поне един

...
Няма човек, който в гардероба си да няма поне един
Коментари Харесай

Няма да повярвате за какво служи малкото джобче на дънките СНИМКА

Няма човек, който в дрешника си да няма най-малко един чифт дънки. В днешно време те са във всевъзможни разновидности. Може да се каже, че общото сред тях е едно малко и много необичайно „ приспособление “.

Става въпрос за това малко джобче, което го има във всички модели дънки. Но то е толкоз дребно, че не побира нищо. Тогава идвалогичният въпрос – каква е неговата цел?

Е, години наред това запитване остава без отговор, само че през днешния ден подобен се откри.

Излиза, че всичко е почнало през далечната 1873 година от известната и до през днешния ден марка Levi’s.

И по този начин – преди цели 148 години Levi’s слага този джоб, с цел да може в него да се съхраняват… джобните часовници.

Но това е единствено една от версиите.

Според друга доктрина е бил нужен дребен джоб на дънките, с цел да могат служащите (основно тази каста от обществото е носела дънки) да слагат пирони и други дребни елементи в него.

По-късно този детайл стана единствено признак на марката Levi’s и макар обстоятелството, че дънките от дълго време са престанали да бъдат облекла единствено за служащи, те към момента се създават с въпросния дребен джоб.

Идеята с дребен джоб обаче стартира да се възприема и от други компании, като единствено леко трансформираха местоположението и размера на този детайл.  / jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР