В туристическия комплекс Recreo Verde във Венеция де Сан Карлос,

...
В туристическия комплекс Recreo Verde във Венеция де Сан Карлос,
Коментари Харесай

Пещерата на смъртта, в която никое същество не може да оцелее. Защо?

В туристическия комплекс Recreo Verde във Венеция де Сан Карлос, Коста Рика, има дребна планинска пещера, която е станала известна като „ Пещерата на гибелта “ заради способността й да убива всяко създание, което влезе в нея.

Вдлъбнатината до вулкана Поас е единствено 2 метра дълбока и 3 метра дълга, което я прави видимо уютно леговище за инсекти, птици и дребни животни, търсещи заслон. Външният тип обаче може да бъде излъган, защото попадането в тази дребна пещера води до съвсем мигновена гибел, пише Oddity Central. Подземното леговище наподобява безобидно, само че е цялостно с въглероден оксид. Той е прозрачен, без аромат, без усет и извънредно отровен. За да покажат какъв брой смъртоносна е пещерата на гибелта, локалните гидове слагат запалена факла вътре в пещерата, която мигновено угасва заради неналичието на О2 и високите концентрации на въглероден диоксид. Тази панорама постоянно плаши туристите.

Изданието отбелязва, че никой не знае тъкмо от кое място идва въглеродният диоксид в „ Пещерата на гибелта “, само че редица откриватели са стигнали до извода, че неговата органична природа допуска, че той е резултат от образуването на минерални залежи под въздействието на високи температури. Едно е несъмнено: учените са открили, че към 30 кг въглероден диоксид се отделят на всеки час в пещерата Куева де ла Муерте.

Смъртоносните свойства на тази дребна пещера са открити изцяло инцидентно по време на строителството на комплекса Recreo Verde. Един от служащите, който бил прекомерно покрай входа, се почувствал зле, което наложило подробно проучване на покрайнината. Заради репутацията си Пещерата на гибелта се е трансформирала в една от дребното търговски пещери, в които гости не влизат. Хората стартират да се задушават минути откакто влязат.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР