Няма алтернатива на тези удари, заяви Мей. Тя призна, че

...
Няма алтернатива на тези удари, заяви Мей. Тя призна, че
Коментари Харесай

Извънредно! Светът Спря! Сащ, Франция И Великобритания Удариха Сирия!

Няма опция на тези удари, съобщи Мей. Тя призна, че това е първото сходно решение, което взема като английски министър председател и не е било взето леко.

Лидерът на английските лейбъристи Джеръми Корбин обаче направи остро изказване, като изиска доказателства за виновността на Асад.

Изявление по случая направи и френският президент Еманюел Макрон. Червената линия в Сирия бе пресечена, разгласи той. Операцията е " против незаконния химически боеприпас на Сирия. Париж няма подозрение със виновността на Асад ", гласи изказването на президента. "

Действията са в отговор на химическата офанзива в сирийския град Дума, при която починаха 50 души, а стотици други бяха ранени.

За нея западните страни държат виновен режима в Дамаск, макар че Сирия отхвърля присъединяване.

По време на изказването си, Тръмп разгласи химическата офанзива против цивилно население като дело не на човек, а на страшилище. Той се обърна към съдружниците на сирийския президент Башар Асад Русия и Иран и ги попита с тази Сирия ли желаят да бъдат свързани. Също по този начин изрази вяра връзките с Москва да се подобрят някой ден.

Breaking: Another explosion in #Syria pic.twitter.com/8T1vfqjEd3
— Arturas Kerelis (@arturaskerelis) 14 април 2018 година
По време на вчерашното съвещание на Съвета за сигурност, американският представител Ники Хейли разгласи, че Дамаск е правил сходни офанзиви най-малко 50 пъти.

Русия пък смята виновна за същото Англия, което Лондон към този момент отхвърли.

Досега Тръмп бе колеблив дали ще има боен отговор, като по думите му " може и да има, само че не се знае по кое време ".

Веднага обществената мрежа " Туитър " бе наводнена от гневни известия от консуматори от целия свят. Появиха се и фрагменти с детонации в Сирия. Не са спестени и настояванията Тръмп да бъде отхвърлен от поста, както и припомняния, че преди сходни военни интервенция би трябвало да се изиска утвърждение от Конгреса.

Също по този начин президентът бе упрекнат, че отвлича внимнието от вътрешни кавги като този с уволнения от самия него диретор на ФБР Джеймс Коми и юриста му Майкъл Коен, чийто офис бе претърсен от сътрудници на Бюрото.

При обиска са конфискувани документи, свързани с изплатените суми на порноактрисата Сторми Даниелс, както и преписка сред Коен и Тръмп.

Акцията в офиса на Коен не е директно обусловена от следствието наспецпрокурора Робърт Мълър за съветската интервенция в американските избори, само че е обвързвана с информация, която той е дал на прокуратурата на Ню Йорк.

жжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Сирийският президент Башар Асад не е схванал миналогодишното посланние, съобщи на брифинг в Пентагона военният министър Джеймс Матис. По негова информация няма огромни опустошения, нанесени при ударите. Ударени са няколко места, където има данни, че се произеждат химически оръжия.

Коресподент на ТАСС заяви, че детонациите са почнали в Дамск в 4:45 часа (местно и московско време). За момента няма данни градът да е потърпевш съществено от ударите.

Твърди се, че най-малко 13-14 ракети са били прихванати от Противовъздушна отбрана на Сирия. Това настояват съветски източници, които към момента не са коментирани от американска страна. Няма данни съветски военни, ситуирани в Сирия да са взели участие при отбраната.

President Trump: “Tonight, I ask all Americans to say a prayer for our noble warriors and our allies as they carry out their missions. We pray that God will bring comfort to those suffering in Syria. ” https://t.co/EILrtOCOzr https://t.co/RLtt6kvSwJ
— CNN Breaking News (@cnnbrk) 14 април 2018 година
Вече се знае, че са атакувани три обекта (изследователски комплекс до Дамаск и хранилища край Хомс) и ударите за момента са завършили, като не се знае по кое време ще продължат.

Използвани са крилати ракети " Томахоук ", изстреляни от ескадрения миноносец на военноморските сили на Съединени американски щати " Доналд Кук ".

Канадският министър председател Джъстин Трюдо също направи изказване, в което изрази поддръжка за военната интервенция, написа Нюз.бг.

Генералнит секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поддържа военните дейности.

Вчера генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разгласи,че Студената война се повтаря и прикани да не се позволява това.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР