Някой ще ви каже, че тайната на успеха е единствено

...
Някой ще ви каже, че тайната на успеха е единствено
Коментари Харесай

Един въпрос може да промени изцяло кариерата ви

Някой ще ви каже, че тайната на триумфа е само упоритата работа. Друг - че просто би трябвало да пробвате още веднъж и още веднъж. А трети - че би трябвало да ставате всяка заран в 4 часа или в 3 часа или пък въобще да не спите.

Мнения всевъзможни. Може би работят за избрани хора. Но универсалното предписание, важащо за всички, е - никой не реализира триумф самичък . Връзките и най-много методите, по които ги изграждате и поддържате, са водещият фактор за израстването ви.

Къде обаче да започнете? Според Inc.com с един простоват въпрос: " Как мога да Ви бъда полезен/полезна? ".

Независимо дали се срещате с сътрудници, разговаряте с сътрудници или шефове, постоянно вмъквайте това питане. Всъщност то ще помогне на самите вас, тъй като посредством него ще заздравите връзките и контактите си.

Хората, които не са обществени и не са склонни да оферират помощта си, не се харесват на останалите. А дружелюбните персони, демонстриращи интерес към другите, оставят ужасно усещане. Създават достоверни и дълготрайни връзки и са по-активни.

Добрите ви контакти могат да се трансфорат в нови професионални благоприятни условия и тъкмо това е главната изгода за самите вас. Никога не се знае по кое време ще ви се наложи да прибегнете до някое другарство за информация, рекомендация, асистенция и други

Когато задавате въпроса обаче, бъдете подготвени в действителност да помогнете, в случай че изискат това от вас. Трябва да покажете, че сте виновни и могат да ви се доверят. Не всяка помощ е бърза и лесна, само че в бъдеще сигурно ще ви се отплати.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР