Изложението Salone del Mobile Milano представя водещите тенденции и иновации

...
Изложението Salone del Mobile Milano представя водещите тенденции и иновации
Коментари Харесай

Стефан Диманов, интериорен дизайнер: Вървим към минимализъм в обзавеждането

Изложението Salone del Mobile Milano показва водещите трендове и нововъведения в света на мебелния дизайн. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ интериорният дизайнер Стефан Диманов.

" За мен най-хубавият дизайн е когато влезеш в едно помещение, нищо не би трябвало да те нервира, да няма нещо, което ти пречи чисто образно или прочувствено. Най-добрият дизайн е като влезеш, всичко да е хармонизирано и да ти е умерено. “

По думите му на събитието акцентът е бил върху представянето на кухни и бани, като тазгодишните трендове са по-изчистените линии, без претрупвания, всичко е цифровизирано и елементарно за поддръжка. " Вървим към от ден на ден минимализъм в обзавеждането. Всички механизми са скрити, няма нищо, което да се вижда, в това число и фурната. “

Традиционното за България сливането на кухня и хол в едно общо пространство се дължи на желанието по-рационално да се употребява пространството, счита интериорният дизайнер: " През множеството време ние употребяваме кухнята и дневната зона, и даже когато имаме посетители, ние обичаме да готвим и да си приказваме с тях “ – това е една от аргументите съгласно Стефан Диманов по този метод да е проведеното пространство при нас. Докато трендовете в Милано са огромна кухня с огромна столова за доста хора в обособени пространства, обясни още той.  

Продължава и линията за по-малко потребление на химикали в производството на мебелите, които биха могли да повлияят на здравето ни, описа още той. По-пастелните цветове – по-натуралните и по-природните цветове не престават да бъдат необятно застъпени и тази година на Изложението в Милано.

Акцентите, като картини, аксесоари  в едно жилище също са доста значимо нещо и добре подбрани и съотнесени по отношение на интериора предават уют, счита още той. Според него рисуването напряко върху стената е нещо по-интересно, красиво и мощно самостоятелно, което предава също доста забавен аспект на една стая. " Аз съм доста за тапетите, доста ми харесват. Особено в последно време има едни френски – неповторими са и като текстура, и на пипане, и за поддръжка. За страдание множеството хора не желаят тапети, тъй като е по-лесно за поддръжка латекс или багра, “ показа Стефан Диманов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР