Няколкостотин израелци протестираха в Тел Авив срещу новите ограничения във

...
Няколкостотин израелци протестираха в Тел Авив срещу новите ограничения във
Коментари Харесай

Протест в Израел срещу новите ограничения

Няколкостотин израелци стачкуваха в Тел Авив против новите ограничавания по отношение на пандемията, съобщи Франс прес. Недоволните носеха плакати с надпис " Няма пандемия " и други, ориентирани срещу имунизациите.

В събота здравното министерство на страната заяви за над 2400 нови случая, което е най-високият брой от месец март насам.  Броят на признатите в болница надвишава 320, което пък е нов пик, съпоставим с месец април.

Властите утвърдиха използването на трета, бустерна доза за хората над 60-годишна възраст, носенето на маски на закрито стана наложително още веднъж, отново беше въведен така наречен зелен пропуск за посещаване на публични места като фитнес зали или заведения за хранене. От през вчерашния ден част от децата на възраст сред 5 и 11 години, които са в риск  да развият усложнения  поради здравословни проблеми, също ще могат да бъдат ваксинирани. 

Нарастването на случаите е стъпка обратно за Израел, която беше една от водещите страни в света по брой имунизирани, отбелязва Франс прес. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР