Няколко тона е , която е готова и чака да

...
Няколко тона е , която е готова и чака да
Коментари Харесай

Демерджиев: Няколко тона е помощта за Сирия, пращаме палатки, легла и одеяла

Няколко тона е, която е подготвена и чака да излети. Пращаме палатки, кревати и одеяла. Това е първата помощ, която потегля за Сирия, ще доставяме от време на време и още. Това сподели за Българска телеграфна агенция служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка решението на служебния кабинет за даване на филантропична помощ на Сирия по отношение на разрушителните трусове.

„ Процедурата стартира с диалог с еврокомисаря, който дава отговор за бедствията. Той обясни какъв е механизмът, с цел да може да стигне помощта до Сирия, в тази ситуация, тя ще мине през Ливан “, добави Демерджиев.

На въпрос готови ли са институциите, в частност Министерство на вътрешните работи и Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", при вероятно мощно земетресение у нас, той съобщи, че още предходната година е почнало преглеждането на проектите за деяние и отбрана при бедствия.

Миналата година с встъпването си в служба започнахме да преглеждаме проектите за деяние и отбрана при бедствия. Имаше доста пропуски. С помощта главно на пожарната бяха съветвани кметове и институции, които са виновни да поддържат тези проекти. В момента мога да кажа, че съвсем всички проекти са приведени в работен тип. Бяха направени тренировки, уточни Иван Демерджиев. Той разяснява още, че за една част от убежищата при бедствия са подхванати дейности да бъдат ремонтирани, като посочи, че сме доста по-подготвени по отношение на обстановката отпреди шест месеца, при бедствия и повреди. 

Очаквам по-малко вреди в България, в случай че има мощно земетресение, съобщи още министърът, като означи, че у нас отдавна съществуват правила и нормативи, които плануват постройките да могат да понасят съществени трусове. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР