Няколко села около Пловдив останаха на сухо през целия ден.

...
Няколко села около Пловдив останаха на сухо през целия ден.
Коментари Харесай

Без вода в жегите в Родопската яка край Пловдив ВИДЕО

Няколко села към Пловдив останаха на изсъхнало през целия ден. Още от ранни зори жителите на Браниполе, Белащица, Гълъбово и Правище открили, че водоподаването е спряно. Това е станало причина за огромно стеснение при стотици души, една от които е Мюмина Мюмюн:

„ Аз работя на къра. Идвам си у дома и няма капка повеждам “, споделя тя пред GlasNews.bg.

Местните нямат точна информация каква е повода за безводието. Помежду си те подхвърляли всевъзможни вероятни сюжети, а една от тях е, че има повреда сред селата Белащица и Браниполе.

„ Като има дъждове, имахме вода. Когато е сушава годината – имаме проблеми “, счита Рамадан Халилов.



Справка на медията ни сочи, че има Помпена станция „ Браниполе “ е останала без електрозахранване. По тази причина не се показва час за премахване на повредата. В Белащица и Гълъбово е аварирал тръбопровод.

От ВиК-Пловдив обясниха, че става дума за форсмажорни повреди, по чието премахване екипи към този момент работят. На някои места към този момент е възобновено водоподаването. При други това ще стане, когато се в профил казусът.

„ Няма нищо извънредно. Това, че са няколко села в Родопската яка, е съвпадане. Нека хората са спокойни, ВиК работи с цел да имат вода “, разяснява инж. Антон Гълъбов.

Към този час в по-ниските елементи на Браниполе към този момент тече леко вода, споделят локални.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР