Няколко модни компании, които произвеждат облекла в засегнатия от коронавируса

...
Няколко модни компании, които произвеждат облекла в засегнатия от коронавируса
Коментари Харесай

Турция привлича поръчки в бизнеса с облекла благодарение на коронавируса

Няколко фешън компании, които създават дрехи в засегнатия от ковид Китай, са почнали договаряния с турски компании за прекачване на производството в Турция, оповестиха за Ройтерс двама публични представители от бранша, като единият от тях предвижда, че новите поръчки ще доближат 2 милиарда $.

Епидемията от новия ковид лиши живота на над 637 души в Китай, от където се счита, че е тръгнала болестта, като накара доста заводи да спрат активността си краткотрайно, до момента в който управляващите се пробват да овладеят обстановката.

" Мениджърите по покупките и дизайнерите не могат да отидат в Китай поради опасенията от ковид и рестриктивните мерки за пътуванията. Така че няколко известни марката започнаха договаряния за произвеждане на новите сезонни продукти в Турция ", споделя Хади Карасу, началник Турската асоциация на производителите на дрехи.

Нарастването на индустриалните разноски в Китай и 36-процентният спад в цената на турската лира през последните две години на фона на валутната рецесия през 2018 година към този момент трансфораха Турция в подобаваща алтернатива, добави Карасу.

" Китай има експорт на подготвени дрехи на стойност към 170 милиарда $. По наши калкулации към 1 % от поръчките ще бъдат пренасочени към Турция в началото, което би възлязло на 2 милиарда $ ", отбелязва той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР