Няколко европейски държави започнаха да премахват всички ограничения, въведени заради

...
Няколко европейски държави започнаха да премахват всички ограничения, въведени заради
Коментари Харесай

Европейските държави, които премахват мерките срещу Covid-19

Няколко европейски страни започнаха да отстраняват всички ограничавания, въведени поради пандемията — макар недоволството на Световната здравна организация, написа CNBC.

Швеция отстрани по-голямата част от оставащите ограничения в сряда, следвайки образеца на Дания и Норвегия. Междувременно английският министър председател Борис Джонсън анонсира тази седмица, че проекти за преустановяване на условието за самоизолация за жителите, инфектирани с вируса.

В Швеция условията за отдалеченост, потребността от зелени документи и рестриктивните мерки върху броя на хората, които могат да се събират на едно място, бяха отстранени. Безплатното тестване също бе отстранено, а от 1 април държавното управление счита да дефинира Covid като болест, " която не е рискова за обществото или опасност за общественото здраве ".

В изказване до медиите държавното управление показва, че обстановката към този момент е задоволително постоянна. В него се показва още, че " имунизацията е най-важното оръжие в битката против Covid-19 ". В Швеция 73 % от популацията към този момент е имунизирано.

На 1 февруари Дания се трансформира в първата страна в Европейски Съюз, която отстрани всички ограничавания — макар че случаите не престават да порастват. Над 80 % от популацията там е имунизирано.

Норвегия също отстрани забележителна част от ограниченията от 1 февруари, само че резервира рекомендацията за отдалеченост и условието да се носят маски, когато спазването на 1 метър разстояние сред хората не е допустимо.

" Макар че доста хора се заразяват с Covid-19, доста по-малко хора влизат в болница ", сподели министър председателят. " Ваксините дават добра отбрана, което значи, че можем да премахнем ограниченията ".

На Острова Джонсън пък съобщи пред депутатите, че ще отстрани условието хората да се самоизолират след позитивен тест към края на този месец. Много от останалите ограничения — в това число условието за носене на маска в магазини и в обществения превоз — бяха отстранени в края на януари. Над 85 % от британците са имунизирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР