Няколко часа след най-тежкото поражение в историята на Щутгарт, 0:6

...
Няколко часа след най-тежкото поражение в историята на Щутгарт, 0:6
Коментари Харесай

След най-тежкото поражение в историята си: Щутгарт уволни треньора

Няколко часа след най-тежкото проваляне в историята на Щутгарт, 0:6 против Аугсбург, управлението на клуба взе решение да уволни старши треньора Маркус Вайнцирл. Заедно с него напущат и хората от щаба му Волфганг Белер, Томас Барт и Халил Алтинтоп.

"Многократно подчертахме, че желанието ни е да приключим сезона с Маркус Вайнцирл и неговият треньорски екип. След разочароващия мач в Аугсбург обаче стигнахме до извода, че би трябвало да оценим обстановката отначало и да създадем ясна крачка, с цел да реализираме оцеляването. Не взехме елементарно това решение, само че преди всичко е триумфът на Щутгарт и трябваше да действаме ", споделя спортният шеф Томас Хитцелшпергер.

Временен треньор до края на сезона ще бъде Нико Вилиг, който е в клуба от 2016-а като за последно водеше юношите до 19 години.

"В последните години Нико Вилиг свърши доста добра работа в школата на Щутгарт и беше мигновено подготвен да помогне на клуба в тази сложна обстановка. Според нас той е кадърен бързо да вкара нов подтик и да се оправи с оцеляването. "

Вайнцирл бе назначен след седмия кръг на мястото на Тайфун Коркут. И той обаче не съумя да усъвършенства резултатите на тима, записвайки единствено 4 победи за 23 кръга. Така сега Щутгарт има единствено теоритични шансове за оцеляване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР