Няколко часа след инцидента Иван Гешев заяви, че е добре.

...
Няколко часа след инцидента Иван Гешев заяви, че е добре.
Коментари Харесай

Иван Гешев след инцидента: Добре, че смених колите в последния момент. За децата се притеснявам

Няколко часа след случая Иван Гешев съобщи, че е добре. Припомняме, че през вчерашния ден бе осъществен опит за атентат против обвинител №1 в страната. Взривно устройство избухна пред една от колите от кортежа на основния прокурор на пътя София-Самоков. Директорът на Националната следствена работа Борислав Сарафов съобщи, че бомбата е била с над 3 кг тротилов еквивалент. По думите му задачата на слагането на бомбата е била ликвидиране, а не заплашване.

„ Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния миг. Иначе …добре, че не убиха някой човек! За децата се тормозя, доста се изплашиха “, сподели той.

След опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев министър председателят Гълъб Донев привиква изключително заседание в Министерския съвет.

На него ще участват министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на всички служби и прокуратурата.

По време на срещата ще бъде оценена информацията, която е ясна досега и ще бъдат подхванати съответни дейности.

Опитът за атентат против Иван Гешев няма прилика в новата история на, тъй като това е настоящ върховен магистрат. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” специалистът по сигурност Славко Велков.

По думите му следите на мястото на гърмежа не са породени от осколки, а по-скоро от ударната вълна. Тя би могла даже да обърне бронираната кола, с която основният прокурор се движел. Велков добави, че мястото е подбрано, тъй като скоростта там е към 30-40 км/ч.

„ Ако това е по този начин, както го виждаме, и както се показва, можем да го квалифицираме като акт с доста, доста висока степен на социална заплаха, и който не е с лимитирана цел заплашване, а ликвидиране ”, разяснява още специалистът по сигурност.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР