Няколко американски военни са ранени, след като военен конвой на

...
Няколко американски военни са ранени, след като военен конвой на
Коментари Харесай

Сблъсък между руски и американски войници в Сирия

Няколко американски военни са ранени, откакто боен ескорт на Съединени американски щати се е сблъскал с съветска военна колона в региона на Източна Сирия. Това са съобщили неназовани американски публични лица пред Си Ен Ен, съобщи организация " Фокус ".

Инцидентът се е случил, откакто едно от съветските транспортни средства съзнателно се е блъснало с американски превозвач, заради което екипажът на американската машина има някои пострадвания в резултат на злополуката. Според източниците на малкия екран, съветски боен хеликоптер е прелетял ниско над земята, което е честа тактичност, с цел да се провокира разпространяване на хора.

Пентагонът към момента не е удостоверил информацията, като съгласно малкия екран Белия дом е срещу обществено обявяване на новината. Националният център по сигурността отхвърли да разяснява случая, само че даде изказване вместо Пентагона.

„ В рамките на това взаимоотношение, съветско транспортно средство е блъснало M-ATV, принадлежащо на обединението, в резултат на което военни от екипажа на проходимата противоминна машина са получи пострадвания “, съобщи представителят на Националния съвет по сигурността Джон Елиът, като съгласно него такива „ рискови и непрофесионални дейности съставляват нарушаване на протоколите за отбягване на спор, подписани сред Москва и Вашингтон през декември 2019 година “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР