Петицията изисква изключване на студенти от Ню Хемпшир, обвинени в споделяне и „оценяване“ на снимки на съученички без съгласие

...
Някои ученици от 9-ти и 10-ти клас в Бедфорд гимназия
Коментари Харесай

Някои ученици от 9-ти и 10-ти клас в Бедфорд гимназия в Бедфорд, Ню Хемпшир, предимно момчета, са правили снимки на задните части и гърди на момичета от 11-ти и 12-ти клас без тяхно съгласие, „оценявайки ги и споделяйки ги с други“, според изпратените писма на родителите в четвъртък и петък от директора на гимназията Робърт Йозокос.

Едно писмо, изпратено до родителите в четвъртък и споделено с CNN от Училищния окръг Бедфорд, казва, че учениците, участващи „с такова поведение“, могат да очакват среща с родители и „съботно училище, прекъсване или спиране извън училище“ в зависимост от тяхното участие.

Училищните служители планират да се срещнат с родители и ученици в понеделник, за да направят „план за подновяване и поддържане на безопасна и уважителна среда за учениците“, според второ писмо, изпратено до родителите в петък.

Според писмото студент споделя с администраторите „две снимки, които са колажи на момичета“. Той разкри, че всички момичета, които са били снимани, са били облечени в бански костюми или шорти и горнища и нито една от снимките не е направена от вътрешността на училището или в кампуса.

Администраторите прекараха петък в интервюиране на приблизително 35 ученици от всички класове за инцидента, според писмото.

„Някои дойдоха при нас сами, а други проследихме, след като научихме, че може да имат допълнителна информация“, се казва в писмото.

Колажите и отделните снимки са били споделени в Snapchat, приложение за съобщения и социални мрежи, без съгласието на момичетата, се казва в писмото.

„Към момента знаем, че двама студенти са получили изображения и докладите на учениците сочат, че трима до петима студенти ги споделят“, се казва в писмото.

Петиция на Change.org, създадена в четвъртък от жена от 12 клас, която посещава гимназията в Бедфорд, казва, че учениците „заслужават да бъдат изключени“, а не отстранени.

„В какво се превърна училището за тези млади жени? Ние не сме играчка, с която синът ви да си играе, нито лист хартия, който може да се търгува като карта на Pokémon“, се казва в петицията.

Петицията, която има повече от 2800 подписа към понеделник следобед, „насърчава“ общността на Бедфорд и „отвъд“ да „подкрепят нашия протест срещу липсата на дисциплина, която Бедфорд демонстрира“.

„Тези ученици нямат място в нашето училище и трябва да бъдат отстранени незабавно. Щетите, които са причинили на нашата общност, са необратими и не могат да бъдат компенсирани под никаква друга форма освен справедливост за техните отвратително безотговорни действия“, се казва в петицията.

На въпрос какви последствия са изправени пред учениците, ръководителят на училищен окръг Бедфорд Майкъл Фурние каза в имейл до CNN: „След като приключи разследването, администрацията на гимназията определя следващите стъпки. Като лице, което може да изслуша жалба, е важно да запазя обективност, докато не ми бъдат представени всички факти,"

Администраторите се свързаха с родителите на момичетата, които бяха идентифицирани на снимките, и всички допълнителни момичета, които биха могли да бъдат идентифицирани, също ще се свържат, каза Йозокос в писмото. Той добави, че полицията също е информирана за инцидента.

Според писмото администраторите първоначално са чули съобщения за разпространяване на физически карти за търговия на момичетата, но те „не са успели да намерят карти за търговия, въпреки че няколко студенти споменаха, че са чували за тях“.

„Не сме виждали изображения с имена на ученици или оценки върху тях и докато първоначално чухме това вчера, не чухме за това днес“, се казва в писмото.

В писмото се казва, че има „някои неща, които все още се опитваме да разберем“ и разследването продължава. Йозокос призова студентите да се явят, ако имат информация, която могат да споделят.

Според писмото защитниците на образованието в общността и деканът на студентите ще бъдат предоставени на студентите в понеделник.

„Училищният окръг Бедфорд подкрепя всички жертви на тормоз от всякакъв вид. Ангажирахме ресурси на общността, за да помогнем както на учениците, така и на семействата, когато имат нужда“, каза Фурние в писмо от окръга, изпратено до родителите в петък.

Бедфорд, Ню Хемпшир, се намира на около 50 мили западно от Портсмут.

Дейвид Уилямс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР