Някои от новите модели Tesla се доставят без USB портове(снимка:

...
Някои от новите модели Tesla се доставят без USB портове(снимка:
Коментари Харесай

Tesla остана без USB портове поради недостиг на чипове


Някои от новите модели Tesla се доставят без USB портове
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният дефицит на чипове към този момент визира даже Tesla. Много купувачи на Model 3 и Model Y са получили своите нови електрически транспортни средства от огромната марка без USB-C портове в централната подпора или задните места за сядане.

Публикация на се базира на клиенти, които споделят, че са били предизвестени авансово от Tesla за неналичието на USB в новите им коли, само че други са разбрали за неудобството едвам когато прибрали електрическите автомобили си у дома.

Експертите в брашна отдават казуса с изчезналите USB портове на дефицита на чипове. Някои клиенти са получили заричане, че Tesla ще конфигурира изчезналите конектори през декември. Все отново към този момент не е ясно дали това се отнася за всички наранени притежатели. Tesla не дава отговор на настояванията за коментар по казуса.
още по тематиката
Не за първи път огромни автомобилни марки, включително Tesla, доставят на пазара коли без избрани елементи. BMW неотдавна отстрани функционалностите на сензорния екран от някои свои модели, при други коли липсват и вариантите за лумбална опора на пасажерите.

Алтернативи съвсем няма – автомобилните производители бавят доставките, на избрани модели, трети желаеха клиентите да чакат много по-дълго от нормално.

Въпреки това неналичието на сходно значимо улеснение като вградените USB-C портове вероятно ще разстрои мнозина купувачи на Tesla. Отсъствието на USB портове ги лишава от благоприятни условия за свързване на разнообразни електронни устройства и за зареждането им.

Подобен минус не е нещо, което елементарно може да се преглътне при висок клас коли, каквито са Tesla.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР