Някои от най-сериозните хронични проблеми като киселини и болки в

...
Някои от най-сериозните хронични проблеми като киселини и болки в
Коментари Харесай

Не спете надясно или по корем – 6 причини защо

Някои от най-сериозните хронични проблеми като киселини и болки в гърба могат да бъдат породени от неправилната поза за спане. Спането заема много основна част от живота ни и по тази причина е добре да преразгледаме нашите привички за сън, написа Мила.бг.

Кои телесни дискомфорти са подбудени от това, че спим по стомах или на дясната страна?

1. Причинява киселини
Ако спите по стомах, на дясната страна или по тил, може да предизвикате развиване на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) или да влошите нейните признаци, в случай че към този момент страдате от нея. При нея киселината и наличието на стомаха се вливат в хранопровода. Клапанът, който не разрешава на киселината да излезе от стомаха, не може да управлява рефлукса заради гравитацията в тези позиции и наличието на стомаха отива при започване на хранопровода, което предизвиква киселини, дистрес, киселинен усет в устата, неприятен мирис и от време на време даже болки в гърдите.
По-добре спете на лявата страна и наклонете горната част на тялото. Това оказва помощ на хората, които изпитват епизоди на ГЕРБ, да почувстват облекчение, намалявайки количеството на киселините. В тази поза стомахът е в вярното състояние, което кара храната да стои в стомаха, а не да търси заслон в хранопровода.

2. Лошо е за гръбнака и гърба
Спането по тил е обвързвана с хронична болежка в гърба. Налягането върху гърба и гръбначния дирек през нощта в тази поза е извънредно, тъй като по-голямата част от тежестта ви се задържа в тези елементи на тялото. Гръбначният дирек не е подложен в естествено състояние и по тази причина от време на време може да почувствате изтръпване или потребност да се разтегнете, когато промените позициите.
Ако не може да заспите в друга позиция, тогава се пробвайте да регулирате това състояние за сън по метод, който подкрепя извивката на гръбнака ви естествено. Поставете една възглавница под таза и друга под главата. Въпреки това най-хубавото състояние за сън за понижаване на болката в гърба е наляво с възглавница сред краката и под главата.

3. Спането по стомах може да аргументи хронични проблеми с шията
Невъзможно е да дишате вярно, когато спите по стомах, в случай че не обърнете врата си в профил. Тази позиция за сън може да докара до развиване на хронични проблеми с шията като дискова херния, защото главата и гръбначният дирек са изравнени и шията ви е принудена да се усуква. Постоянна неприятна позиция за спане може да повреди желатиновите ядра на междупрешлените дискове и да аргументи хронична болежка.
Най-добре е да спите с дребен надолнище под врата с възглавница от пяна. Може също да опитате възглавница под всяка мишница, с цел да освободите изцяло врата си от тежестта и натиска.

4. Може да окаже спомагателен напън върху бебето
Ако сте бременни, би трябвало да бъдете извънредно деликатни към навиците си за спане освен поради вашето бебе, само че и за личното си здраве и комфорт. Да спите по стомах, е позиция, която би трябвало да избягвате, тъй като спомагателното тегло в средата на тялото ви оказва прекомерно огромен напън върху гръбнака. Освен това тази поза не дава на бебето ви нужното пространство за свободно придвижване, защото е притиснато сред леглото и гръбнака.
Лекарите поучават всички бременни дами да спят на лявата си страна, защото тази позиция усилва притока на кръв и обезпечава оптималните равнища на О2 както за майката, по този начин и за бебето.

5. Добавя непотребен напън върху гърдите
Като жена е в действителност значимо да знаете коя позиция е най-добре, с цел да имате здрав бюст. Спането по стомах не е целесъобразно, тъй като оказва непотребен напън върху гърдите, което в някои случаи може да аргументи болежка.
Тук обаче спането встрани не е целесъобразно, тъй като може да е отговорно за увисването на гърдите с течение на времето, тъй като гравитацията естествено ги дърпа надолу.
По-добре е да спите по тил.

6. По-добро здраве за сърцето, в случай че спите наляво
В тази позиция сърцето работи по-ефективно и по-спокойно, защото най-голямото натоварване се смъква от него поради гравитацията. Това също кара кръвообращението да протича по-гладко.

Още от Здраве

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР