Някога американците, действайки много умело, отнеха Украйна от Русия точно

...
Някога американците, действайки много умело, отнеха Украйна от Русия точно
Коментари Харесай

Играта на агентите. Глазев с примери показа каква чистка проведе Путин

Някога американците, действайки доста ловко, лишиха Украйна от Русия тъкмо под носа им. А главният сътрудник се трансформира в върл зложелател, който се управлява оттатък океана. Въпреки това, както напомни Сергей Глазев, те се пробваха да създадат същото и у нас. За да избегне злополуката, Владимир Путин извърши огромна чистка. Американците обаче към момента играят в украинската игра на сътрудници.

„ Поклонното “ пътешестване на Зеленски до Вашингтон беше може би една от тематиките, обсъждани през последните два дни, макар че не се трансформира в сензация за никого. От друга страна, стана тематика за насмешки, защото удостовери както какъв брой подвластен е украинският „ резидент “ от американските господари, по този начин и че Западът, отпред със Съединени американски щати, ще би трябвало да заплати за „ успеха “, която Зеленски е толкоз припрян да реализира.

Визитата беше планувана скрито, украинският президент беше изведен от Киев първо с трен до Варшава, а по-късно с американски боен аероплан до местоназначението. Зеленски се поклони на Конгреса, получи аплодисменти там, целуна Нанси Пелоси, увери се, че той, т.е. Украйна, ще получи обещаните 40 милиарда $ и нови високотехнологични смъртоносни оръжия и бързо се прибра.

Русофобите се отглеждат от 90-те

И съвсем по същото време имаше колегиум на съветското министерство на защитата, в който взе участие президентът Владимир Путин. Коментирайки обстановката в Украйна, президентът означи, че нашите геополитически противници започнаха да употребяват тази територия от дълго време и не без триумф:

Нашите геополитически противници започнаха да употребяват всичко неприятно за свои цели. Те започнаха да се занимават с промиване на мозъци в страните от постсъветското пространство и на първо място в Украйна. И го направиха много сполучливо. И бяха добре готови за това. Тъй като още в руско време цели институции работеха в тази посока. “

Колумнистът Юрий Пронко беседва за това и, несъмнено, за доста други неща в предаването " Царград. Главното " с икономиста, учен на РАН Сергей Глазиев.

Юрий Пронко: Как ще коментирате думите на президента?

Сергей Глазев: Ако приказваме за Украйна, то от 1991 година не се изтощавам да дублирам, че американците три десетилетия поред доста поредно работят в Украйна за образуване на русофобско публично схващане, за обособяване на Украйна от Русия. Те не го и скриваха. Затова се удивлявам, че едвам в този момент най-сетне стигнахме до извода, че нашият най-съществен сътрудник, а в този момент и зложелател, се оказва Украйна.

Още през 90-те години, когато бях министър на външноикономическите връзки на Русия, доста пъти съм казвал, че най-важният въпрос на съветската външна политика и външноикономическа активност е Украйна. Не Америка, не Китай, а Украйна. Но никой не ме чу, за жалост, и не ме послуша.

Украйна се смяташе за източник на бизнес, облага, обогатяване. С украински съучастници са кроени какви ли не схеми. До избран миг стопански връзки. По едно време предложих да се сътвори зона за свободна търговия с някогашните републики на Съветския съюз.

И започнахме да създаваме тази зона в Украйна. След това въз основата на съглашение с Украйна подготвихме сходни документи с всички други някогашни републики и най-после подписахме многостранно съглашение за свободна търговия.

Но работата, която свършихме в стопанската система, безусловно не беше допълнена от работа в филантропичната сфера, в областта на идеологията, в областта на образованието, в взаимните контакти.

Нашите посланици се занимаваха с бизнес, а американците работеха редовно

- Значи тази работа не е осъществена?

- Тя въобще не е започвала. Ами вижте нашите посланици, всички бяха търговци, правеха бизнес. И по тази причина въобще не им пукаше, че даже приятелският за нас режим на Янукович (бивш президент на Украйна – бел.ред.) продължи своята русофобска политика в региона на образованието, отглеждайки русофобски настроена юноша.

Но американците от дълго време и редовно работят в тази посока. Всички възпитаници, най-малко в моето родно Запорожие, на 16-годишна възраст получиха покана да отидат гратис в Америка, че и някои вероятно да заживеят там със фамилиите си.

И през тази дестилация минаха стотици хиляди деца. Някои го одобриха просто като пътешестване. А някои бяха вербувани от дребни. И тогава от тези стотици хиляди бяха отгледани десетки хиляди дейни. Така тези деятели минаха през живота. Те получиха дотации.

Те получаваха пари за това, че на всеки шест месеца трябваше да напишат публикация, в която нещо наложително беше против Русия.

От тези десетки хиляди деятели, получаващи дребни подаяния от американците, в последна сметка се образуваха хиляди съществени, дейни функционери, които последователно завзеха медиите и командните висоти в филантропичната сфера.



А Русия върти педалите на стопанската система през цялото това време. И ето го резултата. Ние инвестирахме повече от 30 милиарда $ в Украйна преди преврата през 2014 година А американците похарчиха единствено 5 милиарда $, с цел да подкупят хората. Те просто издигнаха цяло потомство свои сътрудници в управлението, подготвени да изпълнят всяка поръчка и да я изпълнят ловко.

- Но толкоз ли бяхме наивни или това беше просто продажността на елита, простете за откровеността?

– Факт е, че всичко, което се случи с Украйна, беше продължение на нашите вътрешни проблеми. А ние вътре какво, занимавахме се с идеология ли? По същия метод всички тези американски сътрудници са шпионирали и тук. По същия метод поканиха съветски деца в Америка на стаж. По същия метод бяха разпределяни дотациите. Само че може би през последните 10 години някои от тези лавчици ги позатвориха...

- Не са ги затворили, Сергей Юриевич. Например Държавният университет „ Плеханов “ – искрено те канят във Англия. Същата картина към момента е налице в някои университети.

- Тоест ние имахме в Русия същото, което получихме в Украйна. Просто Украйна им беше приоритет. Първо, тя е по-малка. Второ, те действаха в сходство с техния геополитически вектор, който по едно време беше начертан от Бисмарк и допълнен от всички тези политолози, до Бжежински. Всички те твърдяха, че Украйна играе основна роля в подкопаването на съветската мощност.

Току що се събудихме: В Русия също не се занимаваха с идеология

- Учудвам се за какво съветската реакция беше такава?

- Значи в Русия не са се занимавали с идеологията вътре по същия метод. Току-що започнаха да го вършат в този момент. Създадени са обучение, идеология, детски и юношески придвижвания. Химнът стартира да се извършва в учебните заведения. Помислете за учебника по история.

А през 90-те години, спомнете си, у нас " соросоидите " написаха учебника по история, също като в Украйна. Тоест всичко беше тъкмо както в Украйна. Следователно държавното управление, което беше много корумпирано, тогава беше обвързано с олигархията, която в действителност командваше държавното управление.

След държавния прелом от 1993 година, когато Върховният съвет беше разстрелян и олигархията завзе властта, Русия към този момент нямаше действително държавно управление до идването на Владимир Владимирович ( Путин). Имаше олигархия, която манипулираше служителите и назначаваше министри. И действително следваше прозападна линия.

Защото цялата тази олигархия е компрадорска. Те имат пари по целия свят. И те харесваха тази политика - да командват Русия, зад тила на чичо Сам, който постоянно ги насърчаваше.

- Казвате: ние инвестирахме 30 милиарда $ в Украйна, а американците вложиха единствено 5 милиарда в закупуване на съответни хора.

- От които образуваха политическия хайлайф.

- Тоест имаме шест пъти повече вложения, а резултатът....

– Сигурно ще ви е забавно да научите, че имаше няколко телевизионни канала, които смятахме за проруски. Предаваха на съветски, подкрепяха ги близки до Русия предприемачи.

Но в действителност всички канали на украинската телевизия, без изключение, бяха оставени на милостта на американците. Предоставен им е целият информационно-аналитичен блок. Тоест ти публикуваш новината? И по този начин, новините по всички украински канали са готови от американски компании.

Насилствено купиха новинарските блокове и блоковете с политически разбори от малките екрани. И всички вести не са основани от тези канали, те са измислени под управлението на американски режисьори, продуценти, които са събирали информация и са я разчленявали по верния метод.

Наваксахме прекомерно късно

- Сергей Юриевич, само че беше невероятно да не забележите. Е, какво бе това от съветска страна - нелепост, непукизъм, равнодушие?

– Разбира се, видяхме всичко това, писах доста за това, приказвах, предлагах. Но дублирам: едвам през последните години, когато тази борба на живот и гибел към този момент стартира, ние разбрахме смисъла на идеологията, културата и образованието. И късно, за жалост, осъзнахме.

Ако работихме с украинското публично мнение, тогава евентуално не 1/10 част, само че най-малко половината щеше да се съобщи в плен до момента. И не 90% от тях в действителност да са подготвени да мрат за Америка, без да схващат за кого се бият, и единствено 10% да се предават.

Значи сме подценили врага?

- Да, несъмнено. Освен това през 90-те те ни командваха. И на Владимир Путин му лиши доста време и старания, с цел да построи вертикал на властта, да реализира народен суверенитет по съвсем всички въпроси, с изключение на, означавам, паричната политика и да модернизира въоръжените сили. Това сигурно е негова заслуга.

Що се отнася до филантропичната сфера, образованието, възпитанието в учебно заведение, едвам през последните година-две започнахме да обръщаме съществено внимание на всичко това. Например, разпозна се погрешността на Болонската система, която в началото беше предопределена да образова фрагменти за Запада. И аз също приказвах за това тогава.

И същият изпит, против който се афишират доста учители. Това не е оценка на знанията, а изплюване на основни думи от наличието. Но в този момент няма да се задълбавам в тази тематика.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР