Някъде там, между зъберите на Скалистите планини, простиращи се между

...
Някъде там, между зъберите на Скалистите планини, простиращи се между
Коментари Харесай

Богаташът, скрил съкровище за милиони в Скалистите планини, дава жокер къде се намира то

Някъде там, сред зъберите на Скалистите планини, разпростряли се сред Санта Фе в Ню Мексико и канадската граница е заровено богатство, изчислявано на милиони долари. А мъжът, който твърди, че го е заровил и е единственият, които знае точната локация, е някогашен деец от войната във Виетнам.

По думите на 87-годишния Форест Фен най-малко 350 хиляди души са се пробвали да открият скъпоценностите. " Съкровището може да бъде открито скоро или пък след 1000 години ", споделя той пред CNBC.

" Никой не знае къде е заровено то с изключение на мен ", добавя Фен, като включително влиза даже брачната половинка му. " Ако на следващия ден умра, информацията за точното място, където се намира то, ще си отиде с мен ", показва още американецът.

Той обаче е дал дребен жокер за всички запалянковци, които желаят да търсят съкровището - криптирана поема от 24 строфи, оповестена в неговите записки, озаглавени " The Thrill of the Chase ". Същата може да бъде открита и в профила му в Instagram.

" Четете напътствията в поемата още веднъж и още веднъж, а дружно с тях изучавайте картата на Скалистите планини. Съкровището е там и то чака индивидът, който ще може въображаемо да пресече всички линии и да откри вярното място ", споделя загадъчно Фен.

По неговите думи сандъкът е огромен към 900 квадратни сантиметра и тежи близо 18 кг, когато е цялостен. Според Фен в него могат да бъдат открити части смарагд, рубини, златни монети и диаманти. Всички те са били открити от самия него, който е самообразован археологист.

Американският деец взема решение да зарови съкровището през 1988 година, откакто е диагностициран с рак. Той обаче оцелява, само че не издава тайната си. Интересът към неговото съндъче с полезности нараства съществено около годините на световната рецесия.

Някои от най-активните в търсенето на съкровището споделят, че всеки ден прекарват по няколко часа в главоблъсканицата на Фен. Самият той признава, че получава по 100 писма дневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР