Нулева ставка на данък добавена стойност за хляба - ще

...
Нулева ставка на данък добавена стойност за хляба - ще
Коментари Харесай

Поне два-три месеца хлябът ще е по-евтин с 20 процента, падне ли ДДС

Нулева ставка на " налог добавена стойност " за хляба - ще я усетят ли потребителите - изрично " да ", споделя пред Радио Стара Загора Мариана Кукушева, ръководител на " Националния браншови съюз на хлебарите " в България. Според нея, това е допустимо най-социалната мярка, която може да бъде приложена в страната ни. И която до момента, нито едно държавно управление в границите на над 30-т години, не се е осмелило да вкара.

Мариана Кукушева акцентира, че при нулев " налог добавена стойност " за хляба, цената на насъщния от 1 юли ще е сигурно с 20 % по-ниска от актуалната, която в Стара Загора към този момент гони и даже надвишава 2 лв.. Според ръководителя на " Националния браншови съюз на хлебарите ", законови промени и доста солени санкции изключват опцията " тарикати производители и търговци да прибират за сметка на потребителите въпросните 20-процента от данъка, който ще бъде свален ". След рухването на косвения налог за хляба, допустимо ли е закуски като кифлата, принцесата или пък пицата да сменят имената си, тъй като за тях Данък добавена стойност ще остане - съгласно Кукушева, в границите на 10 дни ще е ясно кои хлебни произведения ще имат нулево Данък добавена стойност.

Мариана Кукушева чака също вследствие на нулевата ставка на налог добавена стойност за хляба, " изсветляване " в бранша, а оттова - даже и по-високи приходи в държавната хазна. За какъв брой време обаче ще може да бъде арестувана по-ниската цена на хляба вследствие на нулевата ставка на непрекия налог - Кукушева акцентира, че става въпрос за нулево Данък добавена стойност, а не за таван на цената на насъщния. Все отново, прогнозите й са оптимистични

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР