Нулев интерес към имунизацията срещу COVID-19 в квартал Столипиново в

...
Нулев интерес към имунизацията срещу COVID-19 в квартал Столипиново в
Коментари Харесай

Нулев интерес към имунизацията срещу COVID-19 в квартал Столипиново в Пловдив

Нулев интерес към имунизацията против COVID-19 в квартал " Столипиново " в Пловдив. Личните лекари там се пробват да убедят пациентите си да се имунизират, само че те изрично отхвърлят, без значение коя ваксина им се предлага.

В медицинския център в регион " Източен " в Пловдив, ваксини против COVID-19 има, само че няма искащи да им бъдат сложени. Професионалните причини на лекарите остават нечути от жителите на кварталa, те изрично отхвърлят да се имунизират.

Отказват да вършат и проби за ковид, тъй че в " Столипиново " на процедура не може да се каже какво е разпространяването на вируса.

Заради скритата заболеваемост и броят на карантинираните е най-малък. Голяма част от жителите на квартала отхвърлят съществуването на вируса. И реагират съвсем нападателно, когато се повдигне тази тематика.

В " Столипиново " са уверени, че пандемия няма. Но няма и хора, които да се тестват. Дори тези със признаци, постоянно отхвърлят да отидат и на безвъзмезден PCR тест с направление.

" Не желаят проби. От боязън, че можем да сложим тази диагноза, можем да я потвърдим и надлежно след това да бъдат в карантина, пациентите ми отхвърлят ", съобщи персоналният доктор доктор Жанета Демирева.

Отказват и да се имунизират. Д-р Демирева има близо 5 хиляди пациенти в практиката си и рядко съумява да убеди даже тези с хронични болести, че би трябвало да се предпазят.

" На всеки се предлага ваксина, на всички сме звъннали по телефона, само че всички отхвърлят изрично. Нямаме искащи, един флакон отворихме през вчерашния ден и останаха две дози, всички отхвърлят ", добави доктор Жанета Демирева.

В " Столипиново " даже не питат каква ваксина им се предлага.

" Не желаят да чуят за ваксина срещу Коронавирус, няма значение от типа ", добави доктор Жанета Демирева.

За да не им бъде сложена ваксина против Коронавирус без тяхно познание, в квартала пропущат и наложителните имунизации.

Така, в последните няколко месеца, доста деца остават без наложителните ваксини.

Поставят им ги след доста ангажименти с родителите и най-много, с цел да могат да получат детски надбавки.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР