Нужни са навременни и адекватни действия“, за да се предотвратят

...
Нужни са навременни и адекватни действия“, за да се предотвратят
Коментари Харесай

Ердоган с нов амбициозен план

Нужни са „ навременни и съответни дейности “, с цел да се предотвратят екологичните проблеми, защото природата страда от минусите на индустриализацията и софтуерното развиване, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщение пред участниците на екологичен конгрес в Истанбул, заяви Анадолската организация.

„ Ако не бъдат подхванати навременни и съответни дейности, екологичните бедствия, замърсяването на въздуха, сигурността на водата и храните и загубата на биоразнообразие ще доближат необратими равнища “, сподели Реджеп Тайип Ердоган по време на обръщението си към Форума за околната среда на Анадолската организация в Истанбул.

„ Несъмнено, както при всеки различен въпрос, от решаващо значение е страните, които предизвикват повече вреди на околната среда, да поемат по-голяма отговорност и да допринесат повече за битката “, сподели Ердоган.

Турският водач съобщи, че Турция постоянно е считала битката с изменението на климата и екологичните проблеми за една от главните си грижи и през

последните две десетилетия е подхванала стъпки за отбрана на природата и околната среда и за битка с изменението на климата.

„ Вярваме, че опазването на околната среда, която е споделена витална зона на всички хора, не е услуга, а отговорност “, сподели Ердоган, определяйки битката с климатичните и екологичните проблеми като един от главните цели на Анкара.

„ По отношение на потреблението на възобновима сила Турция неотдавна се изкачи до 5-то място в Европа и 12-то място в света. Постигнахме това, като увеличихме каузи на възобновимата сила до 55% от общата ни сила “, добави той.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР