"НСО не може да си позволи да се лиши от

...
"НСО не може да си позволи да се лиши от
Коментари Харесай

Бригаден ген. Красимир Станчев с обръщение за вредстоящите празници, но мълчание за инцидентите с НСО

"НСО не може да си разреши да се лиши от нито един собствен чиновник. Ще положа всички старания, с цел да ограничим текучеството на опитни и кадърни експерти ". Това съобщи в особено послание шефът на НСО бригаден военачалник Красимир Станчев в послание към чиновниците си.

Той обаче не споделя нито дума за случаите с коли на службата, а при последния беше блъснато момче.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ И СЛУЖИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Избрах тази форма да се обърна към Вас, тъй като по естеството на дълга Ви множеството от Вас и сега са в разнообразни краища на страната и в чужбина. В празнични и в почивни дни, когато и да е на деня и на нощта, Вие продължавате да изпълнявате съзнателно отговорностите си - да пазите поверените Ви лица и обекти, да поддържате и усъвършенствате уменията си.

През тази година отбелязахме 140 години от полагането на основите на охранителната конструкция на България. Отбелязахме годишнината непретенциозно и без доста звук и в следващия временен за Службата миг. За малко време се случиха доста промени в управлението на НСО. Те съответстваха с под напрежение обществено-политически дневен ред, който постоянно въздейства директно върху динамичността на нашата работа.

Имахме и сериозни обстановки и с помощта на добитите умения и висок професионализъм на наши чиновници, не се стигна до по-сериозни последици.

Справихме се почтено и получихме висока оценка от нашите сътрудници - за работата си при обезпечаването на редица визити на високо и на най-високо държавно ниво, у нас и в чужбина.

Поехме и удари от разнообразни страни върху положителното име, престижа и достолепието на Националната работа за защита. Чухме още веднъж и изцяло несъстоятелни апели за закриване на НСО. Поехме тези удари, само че запазихме положителния звук и професионалното си достолепие.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

През късия интервал след встъпването си в служба започнах дейности за подсилване на функционалния потенциал на Службата и за възстановяване на нейната успеваемост. Немалко сътрудници бяха преназначени на позиции и в структури, които ще им разрешат по-пълноценно да употребяват уменията си. НСО не може да си разреши да се лиши от нито един собствен чиновник. Затова и отсега нататък ще положа всички старания, с цел да ограничим текучеството на опитни и кадърни експерти.

Трябва да запазим наличния капацитет, да притеглим и да обучим нови чиновници. През последните 6 месеца доста нови млади сътрудници се причислиха към екипа на НСО – ще ги мотивираме да останат и да осъществят капацитета си допустимо по-пълноценно.

Това обаче е началото. Имаме да преминем през още доста провокации – всички те свързани едно с друго. Устойчивото кариерно израстване, възнагражденията на състава, изискванията за образование и рационализиране на уменията, материално-техническото обезпечаване, положението на автомобилния парк са единствено част от тях.

Общо предизвикателство е повишението на публичния аворитет на НСО и на общественото доверие в нашата работа. Не можем към този момент да отхвърляме, че професионализмът, съвестта и лоялността на чиновниците на НСО не са задоволителен мотив за социална поддръжка. Необходимо е да стартира спор за промени в Закона за Националната работа за защита, пет години след влизането му мощ. Тези промени би трябвало да концентрират функционалностите и активността на НСО до същността на една стимулирана и с висок публичен престиж държавна охранителна работа.

Не е задоволително една специфична работа да има собствен закон. Този акт би трябвало да отразява обективните условия на профилираната активност за задачите на националната сигурност, която нито една друга работа или държавна конструкция не може да извършва. Тази наложителна стъпка няма по какъв начин да се случи без поддръжка и от вътрешната страна, без Вашата експертна поддръжка.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Наясно съм, че доста от Вас са демотивирани, обезкуражени, даже обезверени. През годините доста от Вас са останали излъгани в упованията си за стабилно кариерно израстване и за почтено заплащане за постоянно подценявания Ви труд. Всички ние знаем на какво се дължат тези разочарования. Диагнозата от дълго време е известна, решенията също и те към този момент са в ход.

Благодарен съм за търпението и за стоицизма Ви в изискванията на тези промени. Поемам ангажимент те да се случват гладко, тъй като в основата на всяка смяна постоянно стоят хората. Промените не могат да се случват единствено „ от горната страна “. Длъжни сме да се приспособяваме към новите условия и да отчитаме публичните упования към нашата работа.

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА,

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници откровено се надявам да имате опция да бъдете по-дълго с околните Ви хора. Благодарен съм Ви за всеотдайността и за доверието Ви. От сърце поисквам на Вас и на хората към Вас да бъдете здрави, сполучливи и задоволени в професионалния Ви и в персоналния Ви път.

Светли празници и на добър час!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР