НСИ търси допълнителни преброители и контрольори за преброяването на населението,

...
НСИ търси допълнителни преброители и контрольори за преброяването на населението,
Коментари Харесай

Още анкетьори трябват за преброяването

НСИ търси спомагателни преброители и контрольори за преброяването на популацията, което ще се извърши през есента (от 7 септември до 3 октомври).

От през днешния ден, 25 май, искащите да вземат участие като преброители и контрольори могат да подават документи в общините. Крайният период е 10 юни, а нужните документи могат да бъдат открити на интернет страницата на преброяването – www.census2021.bg.

Националният статистически институт се нуждае от близо 30 000 преброители и контрольори, които бяха набрани през есента на предходната година. Заради влошената епидемиологична конюнктура през зимата държавното управление отсрочи датите за преброяването за септември 2021 година. В момента Национален статистически институт препотвърждава опцията на всички, които са били одобрени за преброители и контрольори, да се включат в процеса през септември и при започване на октомври. За освободените места се набират нови претенденти.

 

По-голям е дефицитът на преброители в огромните градове – София, Пловдив, Варна, Стара Загора. Повече от нужния брой претенденти има в Северозападна България.

Преброяването на популацията и жилищния фонд е най-мащабното статистическо проучване в България, което се организира един път на 10 години и обгръща всички хора, живеещи непрекъснато на територията на страната. Досега са извършени 17 преброявания и при всички са употребявани преброители и контрольори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР