Новото Световно клубно първенство по футбол, планирано за 2025-а година

...
Новото Световно клубно първенство по футбол, планирано за 2025-а година
Коментари Харесай

ФИФА обяви датите за Световното клубно първенство през 2025-а година

Новото Световно клубно състезание по футбол, планувано за 2025-а година с присъединяване на 32 тима, ще се организира от 15-и юни до 13-и юли. В същото време от идната 2024-а година ще се организира и нова Междуконтинентална купа, съобщи шефът на ФИФА Джани Инфантино през днешния ден.

Световната федерация по футбол (ФИФА) разгласи разширено Световно клубно състезание по-рано тази година и единомислещо гласоподава Съединени американски щати да бъдат домакини на първото издание на събитието. Съветът на централата се събра през днешния ден в Джеда (Саудитска Арабия), с цел да ратифицира датите за Световното клубно състезание. Също по този начин разгласи, че се възражда и Междуконтиненталната купа в някакъв нов вид. Догодина за нея спечелилият от Шампионската лига на УЕФА ще играе против тим, минал през междуконтинентални плейофи.

Турнирът ще включва всички сегашни първенци на висшите клубни надпревари на конфедерациите “, сподели президентът на ФИФА Инфантино и добави: Въпросният шампионат ще приключва с край сред спечелилия в Шампионската лига и тим, минал през пресяванията, който ще се играе на безпристрастен терен.

При това състояние ФИФА ще провежда две клубни надпревари сред тимове от районите на света – Междуконтинентална купа единствено за първенците и Световно клубно състезание с 32 отбора.

Също по този начин Съветът на ФИФА реши, че Чили ще бъде хазаин на Световното състезание за младежи до 20 години през 2025-а, до момента в който Полша ще бъде хазаин на Световното състезание за дами до 20 години през 2026-а година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР