Новото ръководство на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина

...
Новото ръководство на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина
Коментари Харесай

Бивш спортен диспансер в Пловдив става Национален център за рехабилитация

Новото управление на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина показа програмата си за ръководство и рационализация на общинското лечебно заведение в Пловдив. За задачата са нужни 2,5 млн. лв., които ще бъдат обезпечени посредством привличането на средства по разнообразни стратегии, включително и европейски. Целта е някогашният диспансер да се трансформира в Национален център по рехабилитация и спортна медицина . Това стана ясно по време на конференцията, в която присъединяване взеха кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по спорта и обществените действия Георги Титюков, олимпийският първенец Николай Бухалов, шефът на дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов, шефът на диспансера доктор Влатко Глигоров и Д.М. Яна Кашилска.
„ Този център, който е уникален в града. Наскоро бях пациент и се убедих, че огромна част от здравното съоръжение е морално остаряло и се нуждае от замяна. Сградният фонд също би трябвало да се обнови и ремонтира. Община Пловдив ще продължи да оказва помощ на Медицинския център. Спортът към този момент напредна доста, през днешния ден той е невъобразим без медицината, а това е място, което е помогнало на генерации пловдивски спортисти да популяризират града и страната ни на най-високи конгреси “. Това разяснява кметът Здравко Димитров. Директорът на Медицинския център лекар Влатко Глигоров уточни, че без поддръжката на Общината центърът не би оживял. Сега напъните на управлението са ориентирани към финансовото му стабилизиране. Той акцентира, че единствено за няколко месеца Спортния диспансер е посочил позитивни резултати и трупането на задължения е овладяно.
 Мъж умря в болница за рехабилитация на петия час от приемането му, бавят връщането на парите на околните Мъж умря в болница за рехабилитация на петия час от приемането му, бавят връщането на парите на околните
Мъж, изписан в приемливо съгласно епикризата положение, от болница “Царица Йоанна ” – ИСУЛ почива едвам пет часа по-к...
„ Вече е обезпечен Фонд „ Работна заплата “ за годината, който е в размер на 35 хиляди лв.. Нашата цел обаче е да подобрим и разтеглим здравното обслужване, както и да осъвременим техниката и да притеглим млади и положителни експерти. За цялостното възобновяване на сградния фонд и здравната инсталация ще са нужни към 3 милиона лв., които ще търсим по стратегии, а ще предлагаме и нови и атрактивни услуги на нашите пациенти. Още от идващия месец стартираме Пре-Ковид амбулаторна рехабилитация за хора, преболедували инфекцията. Вече е ясно, че затрудненията от нея се демонстрират по-късно и не престават месеци, по тази причина считам, че ще има интерес към тази стратегия. Предлагаме и пакетни услуги на огромни компании в района, по тази причина не може да се каже, че ще разчитаме на дарения, а ще изработим средствата, които са ни нужни “, съобщи шефът на Спортния диспансер. Той разясни още, че центърът към този момент има сделка с Медицинския лицей за работа на студенти, а е провел диалози и с Медицински университет – Пловдив за привличане на експерти спортна медицина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР