Новооткритият Омикрон дава всички признаци, че ще стане доминиращият вариант

...
Новооткритият Омикрон дава всички признаци, че ще стане доминиращият вариант
Коментари Харесай

Експерти притеснени от бързото разпространение на Омикрон по света

Новооткритият Омикрон дава всички признаци, че ще стане преобладаващият вид на ковид по света, обявиха специалисти от Африка, откакто на доста места се появиха инфектирани с този вид на ковид, съобщи ДПА.

Изследователи в Африка споделиха, че на континента през предходната седмица са били регистрирани 53 300 нови случая, нарастване със 105 на 100 по отношение на миналата седмица, и по места това се дължи основно на " Омикрон ".

Само в Република Южна Африка са били регистрирани 31 хиляди такива случаи.

Новият вид е бил открит също в Ботсвана, Нигерия и Гана, сподели Джон Нкенгасонг от Африканския център за заразни заболявания. Все още е незнаен точният брой на на инфектираните с новия вид, добави той.

По думите на Ан декор Готеберг, микробиоложка от южноафриканския Национален институт за заразни заболявания, високият % на наново заразяване демонстрира, че хората са по-податливи на " Омикрон ", в сравнение с " Делта " разновидността. Според нея инфектираните с " Омикрон " имат по-леки признаци при положение на наново заразяване или когато пациентът е бил имунизиран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР